Biomedicinsk analytiker till klinisk patologi

Sista ansökningsdag 2023-02-28
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1599/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska laboratoriet söker dig som vill arbeta med immunhistokemi inom sektionen för klinisk patologi. Klinisk patologi är ett område inom medicin med en central roll i bl.a. cancerdiagnostiken. Vi finns i ett eget hus som en del av Rudbecklaboratoriet och ingår organisatoriskt i Akademiska laboratoriet. För närvarande arbetar cirka 120 personer inom sektionen varav ungefär hälften är biomedicinska analytiker (BMA). Arbetet bedrivs i ett nära samarbete mellan BMA, patologer (läkare), molekylärbiologer, undersköterskor och andra yrkesgrupper. Klinisk patologi står inför en intensiv utveckling inom bland annat helsekvensering av genom samt digitalisering.

Ditt uppdrag

I arbetet inom klinisk patologi ingår omhändertagande av såväl formalinfixerade som ofixerade histologiska- samt cytologiska prover. Det innefattar allt från registrering, preparering, snittning av paraffininbäddad vävnad, färgning samt montering av preparat. Eftersom laboratoriet består av ett flertal olika processer utförs även undersökningar på blod, benmärg, cerebrospinalvätska, lymfkörtlar och annan lymfoid vävnad. Kliniken har ett väl fungerande immunhistokemiskt laboratorium där merparten av färgningar sker maskinellt. Laboratoriet är i en expansiv ackrediterings fas. Delaktighet i kvalitetsarbete, handledning, utbildning och utveckling av verksamheten ingår också i arbetsuppgifterna. Uppdraget är inom kliniska rutinanalyser.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Praktiska erfarenheter och teoretiska kunskaper inom patologi är meriterande liksom även erfarenhet av immunhistokemiskt arbete.

Din kompetens

Arbetet ställer stora krav på noggrannhet, initiativkraft och självständighet. Du kommer att vara del av en struktur som bygger på flera processer med många inblandade vilket ställer höga krav på förmåga till samarbete och flexibilitet. Stor vikt kommer att läggas vid erfarenhet och personliga egenskaper. Goda språkkunskaper båda muntligt och skriftligt i svenska är ett krav.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden är förlagd vardagar, dagtid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef: Mariam Sliwa 018–617 15 94
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
- Ett CV och personligt brev på svenska
- Yrkeslegitimation och ev. övriga bilagor

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.