Distriktssköterska

Sista ansökningsdag 2023-02-08
Arbetsplats Bälinge vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH577/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen till hos oss på Bälinge vårdcentral

Vi söker dig som är distriktssköterska och som vill utvecklas tillsammans med oss och ha ett arbete som både är varierat och stimulerande. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 75-100 procent som distriktssköterska med tillträde i mitten av mars eller enligt överenskommelse.

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal, läs om förmånerna här. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med hälso- och sjukvård för både barn och vuxna. Anställningen innefattar sedvanliga distriktssköterskeuppgifter såsom egen planerad mottagning, medicinsk rådgivning, telefonrådgivning,  provtagning och hembesök. På BVC arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med barnets hälsa i fokus. Du är ett aktivt stöd till föräldrar för att stärka dem i sin föräldraroll. Du kommer även att arbeta i nära samarbete med alla professioner på Svartbäckens Vårdcentral. Vi har t ex gemensamma möten.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad distriktssköterska gärna med erfarenhet inom BVC. Det är också meriterande om du har några års erfarenhet från arbete inom primärvård. Du behöver även ha B-körkort.

Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är flexibel i ditt arbetssätt och kan hantera växlingar i arbetstempot då ingen dag är den andra lik. Du är tydlig i din kommunikation och kan lätt skapa kontakt med både patienter och kollegor.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete. Vi lägger stor vikt vid viljan och förmågan att utveckla verksamheten tillsammans med övriga kollegor på mottagningen.

Vår verksamhet

Bälinge vårdcentral är en liten familjär filial till Svartbäckens vårdcentral och tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vårdcentralen är välskött och har en stabil personalgrupp med två distriktssköterskor en läkare samt en undersköterska. I dagsläget har vårdcentralen 2 700 listade patienter. På Svartbäckens vårdcentral finns samtliga professioner som ingår i vårdcentralsuppdraget och det är ett stort samarbete mellan vårdcentralerna.

Bälinge ligger ca 10 km norr om Uppsala och har bra kommunikation med UL-buss.

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Lena Morenius Lindeberg, tel 0722 029336.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 8 februari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.