Specialistläkare till prehospitala akutpsykiatriska mobila enheten

Sista ansökningsdag 2023-02-28
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1625/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. För att vi ska fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet arbetar vi aktivt med handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder liksom uppföljning och utvärdering. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos självklart.

Nyligen har en ny prehospital akutpsykiatrisk mobil verksamhet startat för patienter med affektiv problematik. Teamet består av flera specialistsjuksköterskor, kurator och chef men saknar idag specialistläkare i psykiatri. Teamet arbetar kontorstid och sektionsövergripande med akuta, avgränsbara uppdrag hos patienter med affektiv problematik. Verksamheten sker under kontorstid och erbjuder bedömning, behandling samt uppföljande insatser hemma hos våra patienter, samt har ett nära samarbete med befintlig affektiv öppenvård och heldygnsvård.

På affektiva sektionen finns idag en stabil grupp överläkar- och specialistkollegor samt ett antal ST- och underläkare. Samarbetsklimatet i läkargruppen är mycket bra och det är högt i tak för diskussioner kring patientärenden och medicinska frågor. Som läkare i PAM affektiva kommer du att få många tillfällen till att utvecklas både personligt och professionellt genom stimulerande möten med patienter och deras närstående, men också med kollegor från den egna och andra sektioner, universitetet och studenter. Teamet finns på Psykiatrins hus men som namnet antyder sker stor del av arbetet utanför sjukhusets väggar.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som är specialistläkare i psykiatri med intresse för affektiva sjukdomar och som tilltalas av ett flexibelt arbetssätt. Du kommer att vara delaktig i att tillsammans med andra utveckla enheten och det prehospitala omhändertagandet av patienter med affektiva diagnoser. Dina arbetsdagar kommer att se olika ut och arbetsuppgifterna kommer att vara både varierande och stimulerande. Du kommer regelbundet delta i team och behandlingskonferenser inom sektionen för att kunna ta emot uppdrag där flexibla lösningar med t.ex. uppföljande besök av prehospitalt team behövs. Vidare kommer du att arbeta tillsammans med andra professioner och göra både akuta och planerade hembesök hos våra patienter.

Handledning, undervisning och jourtjänstgöring ingår i uppdraget.

Dina kvalifikationer

Du ska vara legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri. God samarbetsförmåga och ödmjukhet är värdefulla personliga egenskaper och det är viktigt att du är flexibel och lösningsorienterad samtidigt som du ser vad som är bäst både utifrån patienternas kort- och långsiktiga perspektiv.

Att du tycker om att arbeta tillsammans med andra för patienternas och verksamhetens bästa ser vi som en självklarhet. Erfarenhet av ledarskap och forskning är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden är 100% där både kliniskt arbete och utveckling av verksamheten i teamet och inom sektionen ingår. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Provanställning kan komma att tillämpas.

Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan. Har du ett intresse för undervisning eller forskning finns goda möjligheter att utveckla det vidare. Regelbunden fortbildning ser vi som nödvändigt både för att upprätthålla och utveckla egna kompetensen. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Hjärtligt välkommen med din ansökan via länken nedan! Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdagen passerat. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef VO Psykiatri//Affektiva sjukdomar Tea Sundsten 018 - 611 74 84
Chefsöverläkare Carina Occasus 018 – 617 32 34
Sektionsadministratör Linnéa Johansson 018 - 611 21 23
Facklig kontaktperson nås via Upplands allmänna läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan: 

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt?specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. 

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.? 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla? https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.