Två psykologer till könsidentitetsmottagningen

Sista ansökningsdag 2023-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1626/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Könsidentitetsmottagningen är en specialistmottagning som utför könsdysforiutredningar . Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team med läkare, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare. Könsidentitetsmottagningen kommer från årsskiftet att vara en åldersövergripande mottagning, där vi tar emot individer i alla åldrar. Mottagningen är i ett expansivt skede och vi söker nu två psykologer, en som främst kommer att arbeta gentemot barn och ungdomar och en som främst kommer att arbeta gentemot vuxna. Vårt uppdrag är att bedöma, utreda och behandla individer som söker vård för misstänkt könsdysfori och ofta har en önskan om könsbekräftande åtgärd/behandling. Utredningarna sker utifrån en klar och tydlig struktur och eventuell medicinsk behandling sker i samverkan med andra verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset. Mottagningen eftersträvar att arbeta evidensbaserat och utifrån standardiserade vårdprocesser. Vi ser gärna att du är intresserad av utvecklingsfrågor då vi arbetar med att utvecklas som mottagning. Mottagningen bedriver också forskning, som en integrerad del i det kliniska arbetet. Som nyanställd hos oss får du en mentor, en grundlig introduktion samt klinisk handledning.

Ditt uppdrag

Som psykolog har du en viktig roll. Utredningsarbetet utgår ifrån Socialstyrelsens nationella kunskapsstöd för barn och unga, respektive för vuxna, med könsdysfori. Arbetet som psykolog innebär att du primärt är delaktig i att bedöma och utreda könsdysfori. Utforskande samtal, psykosocialt stöd och samordning med andra vårdgivare ingår också under utredningstiden. Utredningen syftar även till att kartlägga om individen är i behov av könsbekräftande medicinska behandlingar, samt aspekter som kan underlätta eller försvåra för individen att genomföra dessa. Din roll i samarbete med övriga teamet är att säkerställa en god diagnostik både avseende könsdysfori och eventuell psykisk ohälsa. Kontinuerligt samarbete med närstående och vårdgrannar är en naturlig del av teamets arbete. Utöver utredningsarbetet är du delaktig i mottagningens utvecklingsarbete. Vi står inför många inspirerande utmaningar där kunskapsområde könsdysfori är under utveckling. Du blir också en del av ett välfungerande team samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du har mångårig erfarenhet av att jobba som psykolog inom hälso- och sjukvård och du har god erfarenhet av psykologiskt utredningsarbete. Tidigare erfarenhet av könsdysfori är meriterande. Du är inte bara en kompetent psykolog, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som psykolog på heltid från 1 februari 2023. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet på mottagningen bedrivs måndag till fredag under dagtid. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Susanne Ruckman Forsblom, 018-611 2508, susanne.ruckman@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Maria Stenström, 018-611 2013, maria.stenstrom@akademiska.se
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden och anställning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.