Kurator

Sista ansökningsdag 2023-02-03
Arbetsplats Syncentralen
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH578/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Söker du ett utvecklingsinriktat arbete som kurator?

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som kurator med start enligt överenskommelse. 

Nu har du chansen att få arbeta som kurator på Syncentralen med placering i vårt seniorteam. Hos oss blir du en viktig resurs och får ett stimulerande och omväxlande arbete med trevliga arbetskamrater i trivsam miljö. Du kommer att arbeta tillsammans med synpedagoger, psykolog, optiker, fysioterapeut, IKT-pedagog (informations- och kommunikationsteknisk pedagog) och tekniker.  Tillsammans bidrar vi till att personer med synnedsättning kan leva ett bra liv. 

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal, läs om förmånerna här

Ditt uppdrag

I uppdraget ingår att utveckla och driva den psykosociala delen av synrehabiliteringen och att tillsammans med andra professioner arbeta med utvecklingen av rehabiliteringsverksamheten. Du kommer att arbeta med utvidgad synhabilitering/rehabilitering tillsammans med andra yrkeskategorier i vårt seniorteam. Arbetet innefattar samtalsstöd och rådgivning till äldre personer med synnedsättning eller blindhet, det kan också vara en kombinerad syn och hörselnedsättning. I uppdraget ingår även att ge stöd till närstående och att leda grupper. Arbetet är varierande och självständigt.

Du kommer även ingå i verksamhetens psykosociala grupp tillsammans med kuratorer och psykolog. Handledning ges gemensamt och regelbundet till kuratorerna i verksamheten.

Din kompetens

Vi söker dig som har socionomexamen, gärna med påbyggnadsutbildning i psykosocialt behandlingsarbete. Du behöver ha erfarenhet av kliniskt arbete, gärna inom synrehabilitering. Erfarenhet av gruppverksamhet är meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team med andra yrkesprofessioner men även att du har förmåga till självständigt arbete. Det är viktigt att du har en drivkraft och vilja att utveckla god rehabiliteringsverksamhet. Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda och som person är du lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du har en helhetssyn, är nytänkande och är öppen för olika lösningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

Inom Hörsel- och synverksamheterna arbetar drygt 50 personer fördelade på tre enheter; Hörcentralen, Syncentralen och Döv- och dövblindcentralen. Vi ingår i förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och är placerade i Kronparksgården, Ulleråkersområdet.

På Syncentralen arbetar vi på olika sätt för att underlätta och förbättra vardagen för den som har en synnedsättning eller är blind genom habilitering, rehabilitering och andra samverkande insatser. Detta kan till exempel innebära samtal, träning, utprovning och utbildning i användning av synhjälpmedel och deltagande i gruppverksamheter.

Vi arbetar i team, barnteam, vuxna 19-69 år och seniorteam och totalt är vi 16 medarbetare. Seniorteamet består av optiker, synpedagog och kurator. Alla team har tillgång till psykolog, tekniker samt IKT-pedagog. Alla tre enheterna inom Hörsel- och synverksamheterna har gemensamt väntrum och en gemensam support av administrativa samordnare.

Förutom enheterna inom Hörsel- och synverksamheterna har vi ett nära samarbete med andra enheter inom vår förvaltning och med personal inom förskola, skola och bostäder samt med kommunernas syninstruktörer.

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef för Hörsel- och synverksamheterna, Vivianne Börjesson, tel 018-611 67 07 eller gruppchef för Syncentralen Johan Wickman, tel 018-6116727.

Du kan även kontakta representanter för de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, tel 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis, CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 3 februari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.