Sektionschef neurologi

Sista ansökningsdag 2023-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1657/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en trygg och driven ledare som engagerar till förändring och utveckling? Akademiska sjukhuset söker nu en sektionschef till neurologiska sektionen vid verksamhetsområde Neuro och vi hoppas att du är en av våra framtida kollegor.

Vår verksamhet

Vid verksamhetsområdet Neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet och ögonsjukdomar. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet och ögon. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt.

Parallellt med den kliniska verksamheten bedriver vi en hög aktivitet av forskning, utbildning och utveckling i nära samarbete med Uppsala universitet och näringslivet.

Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området och ögonsjukdomar.

Ditt uppdrag

Du ansvarar tillsammans med verksamhetschefen för neurologisektionens verksamhet inom neurologi- och strokevård. Du driver utvecklingen inom neurologisektionen i enlighet med verksamhetens övergripande mål. Du arbetar aktivt för att uppnå sektionens produktionsmål. Du har ett övergripande medicinskt ledningsansvar för verksamheten vid neurologisektionen. Du har budget-, personal-, och arbetsmiljöansvar för läkare anställda på neurologisektionen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Du är specialistläkare inom neurologi med intresse för ledningsarbete och med en vilja att utveckla ditt ledarskap och verksamheten.

Din kompetens

Vi söker en professionell och engagerad chef som arbetar utifrån ett tydligt och närvarande ledarskap. Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till deras och verksamhetens utveckling. Du är en god förebild i organisationen och har en förmåga att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat. Du har lätt för att organisera och strukturera dina arbetsuppgifter.

För att trivas i rollen som chef är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

I enlighet med vår chefspolicy erbjuder vi ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidaretjänst inom din profession i botten. Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Ring Verksamhetschef Mats Ryttlefors 018-611 98 83
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan: 

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt?specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. 

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla? https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.