Arbetsterapeut

Sista ansökningsdag 2023-02-19
Arbetsplats Rehabenheten
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE141/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta på ett mindre sjukhus där nära samarbete, utveckling och stor omtanke om patienten är viktig? Vi söker nu en arbetsterapeut till vårt medicinteam då en av våra medarbetare ger sig ut på nya äventyr.

Vår verksamhet

Rehabenheten består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer och logopeder. Enhetens uppdrag omfattar yrkesgruppernas rehabiliterande och utredande insatser på Lasarettets alla vårdavdelningar. Rehabenhetens ansvar omfattar såväl slutenvård som specialiserad öppenvård och arbetsgruppen består av ca 30 kolleger, några som är nya i sin profession och andra med längre erfarenhet i sin yrkesroll och i arbete inom regionen.

Som ny medarbetare erbjuds du en individanpassad introduktion med möjlighet till en mentor för vägledning, trygghet och utveckling i din roll som arbetsterapeut hos oss. På enheten värdesätter vi gott samarbete och vi arbetar i multiprofessionella team kring patienten. Omtanke, trygghet och arbetsglädje genomsyrar vår arbetsvardag såväl vid patientmöten som mellan kolleger.

Lasarettet I Enköping är ett hälsofrämjande sjukhus och satsar därför mycket på friskvård. Det innebär att du har ett friskvårdsbidrag på 2 500 kronor per år. Personalgym liksom ett flertal träningsaktiviteter finns tillgängliga på lasarettet.

Ditt uppdrag

Vi söker en arbetsterapeut till vårt medicinteam. Som arbetsterapeut är ditt uppdrag att tillsammans med övriga kolleger arbeta personcentrerat utifrån patientens individuella förutsättningar och behov och du arbetar tillsammans med patienten för bästa möjliga rehabilitering, där målet är att uppnå optimal aktivitetsförmåga och livskvalité.

Arbetsuppgifterna på medicinavdelningen kan bestå av aktivitets- och funktionsbedömningar, kognitiva bedömningar samt utprovning och förskrivning av hjälpmedel. Handledning och utbildning i förflyttningar för avdelningspersonal samt studenthandledning kan också ingå i arbetsuppgifterna. För att trivas hos oss, ser vi att du uppskattar ett omväxlande arbete och vill arbeta i team. Du ser möjligheter framför hinder och tänker rehabiliterande framför att kompensera vid planering av åtgärder. Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla verksamheten. Du tycker att professionellt och trevligt bemötande kanske med en nypa humor, är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kolleger.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, B-körkort är ett krav. Har du tidigare erfarenhet av arbete som arbetsterapeut är det något vi värdesätter men välkomnar också dig som är nyexaminerad. Som person ser du positivt på tillvaron, har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du tar stort ansvar för din egen insats och för patienterna.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med möjlighet att jobba deltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Mari Gammelgård: 0171-41 81 32
mari.gammelgard@regionuppsala.se
Yrkesföreträdare Mathilda Wahlberg: 0171-41 83 73
mathilda.wahlberg@regionuppsala.se
Facklig företrädare Anna Westlöf: 0171-41 83 73

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Bifoga gärna din arbetsterapeut legitimation och ditt examensbevis i din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.