Psykolog till barn- och ungdomspsykiatrins ätstörningsenhet

Sista ansökningsdag 2023-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS02/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du psykolog med intresse för ätstörningsbehandling? Vill du vara med och bidra med engagemang och kunskap när vi nu formar framtidens ätstörningsvård? Då är du varmt välkommen till oss!

Vi är i en spännande utvecklingsfas där vi under kommande år ska starta upp nationell högspecialiserad ätstörningsvård (NHV) och säkerställer nu kompetens på alla vårdnivåer. I detta arbete behöver vi bli fler och söker därmed dig som psykolog till vår öppenvård.

Vår verksamhet

Vår enhet tillhör barn- och ungdomspsykiatrin i Region Uppsala och vi ansvarar för patienter upp till 18 år som är i behov av specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård relaterat till ätstörning. Vi värdesätter att arbeta i team och vi bedriver främst Familjebaserad behandling (FBT) där familjen är oerhört viktig i patientens väg mot tillfrisknade. Hos oss kommer du arbeta tillsammans med barnläkare, barnpsykiater, psykologer, dietist, sjuksköterskor/specialistsköterskor, skötare och undersköterskor.

Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten på BUP och i arbetet med att starta upp NHV ges ytterligare forskningsmöjligheter. Detta ger oss både spännande arbetsuppgifter och möjlighet att erbjuda patienter vård av högre kvalitet. Ätstörningsenheten är belägen på Akademiska sjukhuset i Psykiatrins hus. Kommer du med tåg eller buss så tar det ca 10 minuter att gå från centralstationen till oss.

Ditt uppdrag

Vi vill ge dig goda förutsättningar för att trivas och utvecklas hos oss och därför erbjuder vi dig som nyanställd en individanpassad introduktion. Du kommer att ha möjlighet att fördjupa dig inom ämnesområdet samt få möjlighet att ha en mentor. Du blir en av tre psykologer.

Du kommer att ha en viktig roll i teamet och tillsammans med dina kollegor göra bedömningar samt planera och genomföra behandlingar. Du kommer att medverka i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och arbeta med utvärdering, utveckling av vårdprocessen samt implementering av evidensbaserad vård. Att handleda studenter och nya medarbetare blir en naturlig del av dina arbetsuppgifter. Du har en tydlig roll i din profession och en viktig funktion i teamet, samtidigt som du alltid har arbetskamrater som stöd och hjälp i svåra ärenden.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Erfarenhet av psykiatri samt av patientgruppen. Du är trygg i din yrkesroll vilket speglar ditt bemötande av familjer i kris. Du sätter patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Utöver ditt yrkeskunnande är du en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet kan du vara rätt för oss. Vid tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Maria Stefansson 018-611 59 74
Vårdansvarig sjuksköterska Marianne Aronsson 018–611 25 33
Facklig kontaktperson nås via växeln 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.