Arbetsterapeut

Sista ansökningsdag 2023-01-31
Arbetsplats Närvårdsenheten i Tierp-Älvkarleby
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH02/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker arbetsterapeut till vår nya verksamhet Närvårdsenheten Tierp Älvkarleby!

Vill du vara med och bygga upp vår nya närvårdsenhet i Tierp? Vi kan erbjuda ett spännande och utvecklande arbete där du får vara med och utveckla en trygg, patientsäker och god vård med patienten i fokus. Följ med på vår resa mot effektiv och nära vård 2030!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ditt uppdrag

Du kommer att träffa patienter från 17 år och uppåt med varierande behov av bedömning och behandling av aktivitetsförmåga i vardagsaktiviteter. Du kommer att ingå i ett multiprofessionellt team med engagerade och kunniga medarbetare. Du har ett nära samarbete med teamet och andra aktörer kring patienten och förväntas i teamarbetet bidra med arbetsterapeutisk kompetens. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med att utveckla vårt arbetssätt kring personcentrerad vård där stor vikt läggs på att även patienten har en självklar delaktighet i planeringen av sin vård och det finns goda möjligheter för dig att utveckla arbetsterapeutens roll. Du medverkar vid handledning och fortbildning av annan personal.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Som person förstår du vikten av ett bra bemötande och sätter alltid patienten i fokus. Du tar initiativ, är flexibel och har förmågan att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du vill vara delaktig i att förbättra verksamheten samtidigt som du utvecklas inom din profession. Det är meriterande om du har erfarenhet av hjälpmedelsförskrivning och har kännedom om journalsystemet Cosmic. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård men även du som är nyexaminerad arbetsterapeut är välkommen att ansöka. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och du ska kunna bidra till ett bra arbetsklimat och inte vara främmande för nya arbetssätt.

Vår verksamhet

Närvårdsenheten är en del av vårdcentrum Tierp-Älvkarleby och är planerad att startas upp med dygnet runt vård 16/1 2023. Enheten är en 24/7 verksamhet som är placerad i de lokaler som Danielsgården i Tierp var placerad, mellan Uppsala och Gävle, med goda pendlingsmöjligheter.

Uppstarten av verksamheten kommer inte att vara med fullskalig verksamhet utan kommer succesivt utöka till ca 18 vårdplatser med kortare vårdtid och med anpassade in- och utskrivningsflöden. Avdelningen kommer i första hand att vända sig mot äldre patienter med komplexa behov och som behöver inneliggande sjukvård men inte kräver sjukhusets specialistresurser. I dagsläget har vi dagvård som även kommer att fortsätta när det startas upp med dygnet runt vård.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta verksamhetschef Therese Annas-Ljung therese.annas.ljung@regionuppsala.se, eller gruppchef/Koordinator Nathalie Henriksson nathalie.henriksson@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan, senast 31 januari 2023. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Bifoga även kopia av din yrkeslegitimation inom sjukvård och andra handlingar som styrker din erfarenhet och kompetens.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.