Specialistsjuksköterska med sektionsansvar

Sista ansökningsdag 2023-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS20/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vår verksamhet är bred och erbjuder något för alla. På kirurgen bedriver vi avancerad kirurgisk vård i både sluten- och öppenvård. Vi är bland de främsta i landet inom flera medicinska områden. Visste du att inom verksamhetsområdet bedrivs världsledande forskning och att vi ingår sjukhusets tre av fem Centre of Excellence?

Verksamhetsområde kirurgi består av tre kirurgiska vårdavdelningar. Vi arbetar i team med patienten i fokus. Här får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer; hos oss är du med och gör skillnad samtidigt som du får en arbetsplats där vi satsar på utbildning och kompetensutveckling. Under hösten 2022 införde vi akademiskt ledarskap för omvårdnad, vilket innebär att vi satsar på ett tydligt ledarskap för omvårdnaden med syfte att säkerställa att kompetensen inom omvårdnad tillvaratas. Detta inkluderar kompetens avseende forskning, evidensbaserad vård och implementering av forskningsresultat vilket bidrar till en excellent utförd omvårdnad.

Ditt uppdrag

Nu söker vi en specialistsjuksköterska med sektionsansvar. Du har spetskompetens inom en eller flera diagnosgrupper och följer kunskapsutvecklingen nationellt och internationellt och samverkar i din roll med sektionschef respektive medicinsk sektion. Tillsammans med omvårdnadsledaren säkerställer du att omvårdnaden är evidensbaserad. Som sektionsansvarig sjuksköterska utvärderar du omvårdnaden, följer kvalitetsindikatorer samt samverkar med patientrepresentanter. Som en del i uppdraget ingår att medverka som föreläsare internt och externt i specialistsjuksköterskeprogrammet.

Specifikt sektionsansvarig sjuksköterska (SAS)
I ett andra steg söker vi också sektionsansvariga sjuksköterskor till sektionen för lever-pankreaskirurgi alternativt sektionen för esofagus-ventrikelkirurgi. I din tjänst ingår ett tidsbegränsat uppdrag på 20% som sektionsansvarig sjuksköterska mot en specifik medicinsk sektion.

Du som sjuksköterska får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och lära dig mer om avancerad kirurgi för att kunna ta hand om patienter med komplext vårdbehov. Vi arbetar för att optimera den kirurgiska omvårdnaden och jobbar därför mycket med bland annat postoperativ smärtbehandling, dränage- och sårvård, vätskebalans och nutrition. Arbetet är varierande med spännande arbetsuppgifter och du får både utveckla dina medicintekniska färdigheter samt arbetsleda, planera och prioritera ditt och teamets arbete.

Dina kvalifikationer och din kompetens

Du är specialistsjuksköterska med magisterexamen i vårdvetenskap eller omvårdnad. Du har spetskompetens inom en eller flera diagnosgrupper. Du har erfarenhet och god förmåga att leda och utveckla kirurgisk omvårdnad enligt evidens och implementera resultat i kliniken.


Som person är du mål- och resultatorienterad, van vid att arbeta självständigt och ta egna initiativ, strukturerad, kvalitetsmedveten, problemlösande, du har en god analytisk förmåga samt är duktig på att samarbeta med andra. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100% som specialistsjuksköterska och ett tidsbegränsat förordnande på 3 år som sektionsansvarig sjuksköterska. Har du redan en anställning som specialistsjuksköterska på verksamhetsområdet kompletteras det med ett tidsbegränsat förordnande på 3 år som sektionsansvarig sjuksköterska.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta biträdande verksamhetschef Anna Hedman, anna.hedman@akademiska.se

Facklig företrädare Vårdförbundet Michael Alexandrie, michael.alexandrie@akademiska.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.