Miljösamordnare

Sista ansökningsdag 2023-02-05
Arbetsplats Sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS22/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu en miljösamordnare till Säkerhets- och miljöenheten.

Vår verksamhet

Säkerhets- och miljöenheten är en del av sjukhusadministrationen och består av sex personer, varav två arbetar med miljöfrågor. Akademiska sjukhuset är certifierade enligt ISO 14001 och vi arbetar systematiskt med våra betydande miljöaspekter, exempelvis läkemedel, transporter, förbrukningsvaror och avfall. Vi har ett nära samarbete med övriga miljöfunktioner inom Region Uppsala för att gemensamt jobba enligt Region Uppsalas miljöprogram.

Ditt uppdrag

I rollen som miljösamordnare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara följande:

  • Arbeta med sjukhusets miljöledningssystem och tillhörande stödsystem.
  • Självständigt driva projekt och aktiviteter för att uppnå sjukhusets miljömål.
  • Vara ett stöd till chefer och medarbetare i verksamheten gällande praktiska miljöfrågor, utbildning, miljömålsaktiviteter och lagstiftningsfrågor.
  • Hålla i sjukhusets nätverk av miljöombud.
  • Arbeta med miljökrav inför om- och nybyggnationer.

 

Dina kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen vill vi att du har högskoleutbildning med miljöprofil och några års arbetslivserfarenhet. Utbildning eller erfarenhet inom projektledning, miljökommunikation och miljöledningssystem är meriterande, i synnerhet inom vårdsektorn.

Din kompetens

Som person är du kommunikativ, pedagogisk och strukturerad. Du har lätt för att se saker ur olika perspektiv och komma med förslag på lösningar och nya infallsvinklar på problem. Du kan självständigt planera och driva ditt arbete. Samarbetsförmåga och lyhördhet är andra egenskaper som värdesätts högt då det är viktigt att du har förmåga att skapa goda interna relationer och förstå och sätta dig in i sjukhusets olika verksamheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sofia Svebrant, miljösamordnare, 018-611 6042
Fredrik Tedenlind, chef Säkerhets- och miljöenheten, 018-611 22 79
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.