Diabetessköterska/sjuksköterska

Sista ansökningsdag 2023-02-05
Arbetsplats Samariterhemmets vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH511/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Diabetessköterska/sjuksköterska

Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt team på Samariterhemmets vårdcentral. Tjänsten är tillsvidare på heltid där cirka 50 % av arbetet är som diabetessjuksköterska där du har egen mottagning och den andra halvan är sedvanliga sjuksköterske-/distriktsköterskearbete på vårdcentralens husläkarmottagning. Tillträde efter överenskommelse. Välkommen till Samariterhemmets vårdcentral!

Ditt uppdrag

I arbetet som diabetessjuksköterska ingår egen mottagning med undervisning för patienter om diabetes samt egenvård, diabeteshjälpmedel samt telefonrådgivning, tidsbokning och hantering av ärenden via E-tjänster. Du arbetar självständigt, men samtidigt i nära samarbete med vår andra diabetessköterska samt vårt diabetesteam bestående av distriktsläkare, dietist och fysioterapeut. Du arbetar evidensbaserat med att hjälpa, behandla och ge råd till patienterna. Utöver arbetet på diabetesmottagningen kommer du även arbeta med mottagningsarbete på vår husläkarmottagning.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller distriktssköterska med kompetens och intresse inom diabetes. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av primärvård, vårdsystem, telefonrådgivning och triagering samt tidigare arbete med diabetespatienter. För arbetet krävs att du är flexibel i ditt arbetssätt, tycker om att ta helhetsansvar och har en stor vilja att ständigt utveckla verksamheten med patienten i fokus. 

Vår verksamhet

Samariterhemmets vårdcentral ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum. Vår vårdcentral är en stor verksamhet med 14 000 listade patienter. Tillsammans är vi drygt 70 medarbetare och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Den breda variationen av patienter skapar en utvecklande arbetsplats. Sedan 2019 är vi en akademisk vårdcentral. En akademisk vårdcentral har i grunden samma uppdrag som övriga vårdcentraler och erbjuder sina patienter samma vård som tidigare. Det som skiljer sig är att vi har medarbetare som också är forskare och arbetar med utvecklingsprojekt och utbildning inklusive kvalitetssäkring och utveckling av den kliniska verksamhetsförlagda utbildningen. Förutom ordinarie personal finns här också kliniska apotekare, universitetslektorer och kliniska adjunkter. Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Carina Stridh Holstensson på mejl carina.stridh.holstensson@regionuppsala.se alt diabetessköterska Michelle Gustafsson michelle.gustafsson@regionuppsala.se

Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga kopia på din yrkeslegitimation och övriga intyg som styrker din åberopade kompetens tillsammans med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.