Gruppchef

Sista ansökningsdag 2023-01-31
Arbetsplats Habiliteringens medicinska enhet
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH515/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du bli vår gruppchef?

Vi söker dig som är intresserad av ett uppdrag som gruppchef på Habiliteringens medicinska enhet.

Som gruppchef blir du operativt ansvarig för en del av verksamheten och kombinerar tjänsten med klinisk tjänstgöring. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession med ett chefsförordnande på tre år. Chefsuppdraget är på femtio procent och kombineras med klinisk tjänstgöring/utvecklande av arbetssätt och rutiner resterande tid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och förmåner som gör skillnad. Läs om våra förmåner här.

Ditt uppdrag

Som gruppchef kommer du att på uppdrag av och tillsammans med verksamhetschefen planera, organisera och leda både det dagliga arbetet och planera för den långsiktiga bemanningen på enheten. Du kommer ha ett personalansvar för medarbetarna i din grupp, vilket  bland annat innebär att rekrytera, hålla medarbetar- och lönesamtal samt ansvara för arbetsmiljö och rehabilitering. Du skapar och sprider trygghet genom ett kommunikativt, tillitsfullt och ansvarstagande ledarskap. 

Du kommer ingå i verksamhetens ledningsgrupp, där ett av syftena är att främja samarbetet mellan yrkeskategorier kring våra patienter. Här får du möjlighet att lyfta blicken och vara med och utveckla våra arbetssätt, allt från patientflöden till att anamma ny teknik.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom habilitering samt tidigare erfarenhet av chefs- eller ledarskap.

Du ska vara intresserad av ledarskap och verksamhetsutveckling och tillämpa ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda. Uppdraget kräver att du besitter god samarbetsförmåga och att du är tydlig, lyhörd, nytänkande och öppen för olika lösningar. Det är viktigt att du har en helhetssyn och har lätt för att fatta beslut.

Du är väl införstådd med ditt uppdrag som arbetsgivarföreträdare, dina befogenheter och målen för din verksamhet och kan kommunicera det till dina medarbetare. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

Habiliteringens medicinska enhet tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och är en länsövergripande specialistverksamhet. I enheten arbetar vi med att uppmärksamma och åtgärda medicinska komplikationer kopplade till funktionsnedsättningen. Det kan till exempelvis handla om sömnproblematik, svårigheter vid matsituationen eller psykisk ohälsa.

Vi har ett nära samarbete med personal inom habiliteringens tvärprofessionella enheter, samt med dietister som ingår i vår verksamhet på Medicinska enheten. Vi har även ett utvecklat samarbete med barnneurolog, ortoped och psykiatriker från Akademiska sjukhuset, med mottagning i habiliteringens lokaler.

I vårt uppdrag på medicinska enheten ingår även ansvar för hälso- och sjukvård för barn och ungdomar upp till 17 år vid länets kommunala boenden och korttidshem för barn och unga med funktionsnedsättning samt HVB-hem i kommunal regi.

Vill du veta mer?

Har du frågor så hör gärna av dig till verksamhetschef Magdalena Nyman, tel. 018-611 62 43.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, tel 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag eftersom intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 31 januari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.