Gruppchef

Sista ansökningsdag 2023-01-29
Arbetsplats Vård- och systemtjänster
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC02/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vårdsystemsupporten på enheten Vård och systemtjänster tillhandahåller verksamhetsnära tjänster inom vårdsystemsamordning till privat och offentlig primärvård samt till privata specialister med krav på regionens journalsystem, Cosmic. Supportgruppen supporterar även förvaltningen Nära vård och hälsas samtliga verksamheter samt även kommunerna i den utsträckning de nyttjar journalsystemet Cosmic. Region Uppsala är inne i en utvecklingsfas gällande digitalisering, automatisering och e-tjänster vilket enheten är delaktig i. 

Vård och systemtjänster tillhör förvaltningen Resurscentrum och placeringen är i Uppsala Business Park.

Dina arbetsuppgifter

Vård och systemtjänster söker en gruppchef för de sju medarbetare som idag ingår i supporten av regionens vårdsystem. Vi söker dig med intresse för ledningsfrågor samt erfarenhet av vårdsystemsupport och verksamhetsutveckling av regionens vårdsystem. Som gruppchef har du personal- och verksamhetsansvar enligt överenskommelse med chef. Du finns till hands för att stötta i planerings- och prioriteringsfrågor, du håller i årliga medarbetarsamtal och ansvarar för att dina medarbetare har en god arbetsmiljö med tydlig ansvarsfördelning och god kommunikation. Som gruppchef pekar du ut de gemensamma målen och följer upp att gruppen når dit.  Du rapporterar till enhetschef för Vård och systemtjänster.

I dina arbetsuppgifter ingår även operativa uppgifter med en omfattning om ca 40% t ex bemanna telefonsupporten, svara på ärenden i regionens ärendehanteringssystem samt delta i projekt, hålla utbildningar eller på annat sätt stötta vårdverksamheten vid behov.

Din kompetens

Du har arbetat i de vårdsystem som finns i Region Uppsala och har erfarenhet av vårdarbete inom antingen primärvård, öppen specialistvård eller habilitering. Meriterande är om du haft en roll som teamledare, gruppledare, projektledare eller liknande sedan tidigare på din arbetsplats. Du är van att på ett konstruktivt sätt få grupper att arbeta mot gemensamma mål, planera, prioritera och vara ett stöd och ett bollplank vid problemlösning. Du har vana att uttrycka dig i tal och skrift och förstår vikten av standardisering och dokumentation. Erfarenhet av vårdsystemsupport är meriterande. 

Du har högskoleutbildning eller mångårig erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant.

Krav:

  • Relevant högskoleutbildning eller mångårig erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • God kunskap i de vårdsystem som finns inom regionen.
  • Erfarenhet av vårdarbete inom antingen primärvård, öppen specialistvård eller habilitering.
  • God svenska i tal och skrift.

Meriterande:

  • Erfarenhet av ledande ställning
  • Erfarenhet av vårdsystemsupport

 

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med ett tidsbegränsat chefsförordnande. Du kommer att ha en grundtjänst som handläggare IT med ett chefsuppdrag på förordnande i 3 år. Region Uppsala lägger vikt vid att organisationens chefer har förutsättningar att utöva ett gott ledarskap och som nybliven chef genomgår du därför vårt operativa chefsprogram liksom kurser i coachande ledarskap och kommunikation. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta enhetschef Bodil Aksén, 018-611 77 02.
Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel: 018-611 10 00.
Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan senast den 29/1 2023.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.