Avdelningschef rehabiliteringsmedicin – 85C

Sista ansökningsdag 2023-02-02
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS46/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum består av tre sektioner: hälsoprofessioner, smärtcentrum och rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt. 
Sektionen rehabiliteringsmedicin Akademiska sjukhuset, erbjuder nu en tjänst som avdelningschef för rehabiliteringsmedicinska avdelningen 85C.

Rehabiliteringsmedicin är en neurologisk basspecialitet med inriktning på utredning och rehabilitering av betydande funktionsnedsättningar hos personer med förvärvade skador i nervsystemet och långvarig smärta. Avdelningen har 12 rehabiliteringsmedicinska platser samt två platser för som använt av smärtcentrum för patienter med komplex smärtproblematik. På avdelningen arbetar flertalet olika professioner interprofessionellt samarbete, arbetssätt och det är en vårdavdelning med hög personaltäthet där olika professioner samlas kring patienter med ett rehabiliteringsmedicinskt behov.

Ditt uppdrag

Du ansvarar för att leda verksamheten mot uppsatta mål och visioner och du driver tillsammans med personalen avdelningens utveckling. På avdelningen finns en erfaren avdelningschef och ni får tillsammans ett delat ledarskap över avdelningen. I nära samarbete med din avdelningschefskollega, biträdande avdelningschef, sektionschef samt medicinsk ledningsansvarig läkare har du ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö, kvalitet och verksamhet/verksamhetsutveckling. Du leder, följer upp och är i högsta grad delaktig i att utveckla såväl verksamhet som organisation och medarbetare.

Du kommer tillsammans med dina chefskollegor på avdelningen ha personalansvar för cirka ett 50-tal medarbetare i olika professioner. I din tjänst ingår viss koordinering för utskrivning av patienter som skall fortsätta sin rehabilitering i vår öppenvård. Några viktiga fokusområden för dig som avdelningschef är en välfungerande bemanning, god arbetsmiljö, ett coachande och stödjande ledarskap och arbete med ständiga förbättringar och utveckling.

För att du ska få bästa möjliga start som vår nya kollega kommer du att få en genomarbetad introduktion där du också har möjlighet att arbeta parallellt med erfaren avdelningschef där ni kommer dela på ansvaret mellan er och driva vården framåt. Som avdelningschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är med och bidrar till hela verksamhetsområdet utveckling.

Dina kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning som exempelvis kan vara sjuksköterska, socionom, fysioterapeut, psykolog, arbetsterapeut. Du är en ledare som inspirerar till förändring och utveckling. Du har hög förmåga att skapa goda samarbeten, du uppmanar till delaktighet och engagemang och är tydlig i dina budskap och beslut. Du förväntas vara tillgänglig som chef på heltid. Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper. Erfarenhet av ledarskap, rehabiliteringsmedicin, kvalitetsledningsarbete, forskning ser vi som meriterande.

Din kompetens

Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet/intresse av forskning. 

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda en tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Daniel Öhman Mägi tel. 018-617 58 62
Verksamhetschef Cathrine Göransson tel. 018-611 26 70
Avdelningschef Concy Aneno tel. 018-611 07 45
Facklig kontakt nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.