Kurator till Lasarettet i Enköping

Sista ansökningsdag 2023-02-19
Arbetsplats Rehabenheten
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE07/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta på ett mindre sjukhus där nära samarbete, utveckling och stor omtanke om patient och närstående är viktigt? Vi söker nu en erfaren kurator med intresse för teamsamarbete som vill arbeta i en stimulerande miljö.

Vår verksamhet

Rehabenheten består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer och logopeder. Vi är totalt ca 30 medarbetare varav två kuratorer. 

Som kurator på Lasarettet i Enköping arbetar du inom flera olika verksamheter och träffar patienter och närstående i både slutenvård- och öppenvård. Att jobba som kurator på Lasarettet i Enköping är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du är en del av flera olika multiprofessionella team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att jobba självständigt i din roll som kurator. Introduktionen anpassas utifrån dina erfarenheter och kvalifikationer. Omtanke, trygghet och arbetsglädje genomsyrar vår arbetsvardag såväl vid patientmöten som mellan kollegor.

Ditt uppdrag

Som kurator inom vår verksamhet samarbetar du med din kuratorskollega och har ditt huvudsakliga ansvar inom hjärt- och stroketeamet. Din roll är att på ett personcentrerat sätt bedöma, utreda och åtgärda psykosociala behov där din kompetens behövs för professionella stödinsatser av den psykosociala komplexiteten för patienterna. Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

  • Psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete
  • Stödjande, rådgivande och bearbetande samtal med patienter och närstående
  • Samordna kontakter med myndigheter och andra vårdgivare
  • Delta i multiprofessionella teamronder

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Är du legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller har erfarenhet av arbete inom slutenvården är det något vi värdesätter.

Som person ser du positivt på tillvaron, har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du tar stort ansvar för din egen insats och för patienterna. Du är en engagerad och positiv kollega som vill vara med och påverka och utveckla verksamheten.

Arbetet kan också innebära att handleda socionomstudenter varför utbildning/erfarenhet i att handleda ses som meriterande.

B-körkort är ett krav då viss tjänstgöring sker inom hemsjukvård.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Lasarettet i Enköping är ett hälsofrämjande sjukhus och satsar därför mycket på friskvård. Detta innebär att du har ett friskvårdsbidrag omfattande 2 500 kronor per år. Personalgym liksom ett flertal träningsaktiviteter finns tillgängliga på lasarettet.

Vi har även andra förmåner för god arbetsmiljö som gör positiv skillnad i din arbetsvardag, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta:

Avdelningschef Mari Gammelgård, 0171-41 81 32   mari.gammelgard@regionuppsala.se
Yrkeskollega/kurator Susanne Sjöberg, 0171-41 80 63 susanne.e.sjoberg@regionuppsala.se
Facklig företrädare Anna Westlöf, 0171-41 83 73 anna.westlof@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Bifoga gärna din legitimation och ditt examensbevis med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.