Biträdande avdelningschef till Infektion 30F

Sista ansökningsdag 2023-02-03
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS66/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På infektion vårdas patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar. Infektion har en intressant aspekt i att vi kan följa utveckling genom människans historia samt dess globala anknytning där man får träffa patienter både i olika åldrar och faser i livet. Våra patienter har ofta andra grundsjukdomar som blir påverkade vid en infektion, vilket gör att vårt arbetssätt är att se hela människan. Vi är en akutvårdsavdelning där alla patienter kommer in via akutmottagningen eller via infektionsmottagningen. Infektionssjukvård handlar ofta om att lösa gåtor i team utifrån ett personscentrerat perspektiv.

Ditt uppdrag

Som biträdande avdelningschef har du personal och ledningsansvar för ca 25 medarbetare. I ditt uppdrag som biträdande avdelningschef ansvarar du för medarbetarsamtal, lönesamtal, rehabiliteringsåtgärder och uppföljning av avdelningens medarbetare och deras utveckling. Vidare är du delaktig och medverkar i avdelningens mål och vision med patientflöde-och säkerhetsarbete, utbildnings samt arbetsmiljöfrågor. Du leder och fördelar det dagliga arbetet. Du ansvarar även för sjuksköterskornas schema samt inhyrd personal tillsammans med administratör och övriga chefer. Tillsammans med avdelningschef så ansvarar du för godkännande av ledigheter så som semester, komp och flexledighet. Som biträdande avdelningschef håller du i en del avdelningsmöten. Du medverkar tillsammans med avdelningschef vid rekrytering. När avdelningschefen inte är på plats så är du ställföreträdande för denne.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse av ledarskaps- och utvecklingsfrågor.

Din kompetens

Du besitter en god samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation. Du inspirerar och får andra att växa i sina roller. Tidigare chefs/ledarerfarenhet är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Du erbjuds en tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett visstidsförordnande som biträdande avdelningschef. Tjänsten är 100%. Även klinisk tjänstgöring kan vara aktuellt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Ellen Gessbo Tiusanen 018-6114315
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.