ST-läkare, medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Sista ansökningsdag 2023-02-15
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS70/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Specialmedicin är ett verksamhetsområde med samlad kompetens och högspecialiserad vård inom områdena gastroenterologi, endokrinologi-diabetes, njurmedicin, hud- och könssjukdomar samt reumatologi. Hos oss arbetar ca 350 medarbetare och vi bedriver vård i form av slutenvård, dagsjukvård, dagvård, mottagningsverksamhet och dialys.

Sektionen för gastroenterologi och hepatologi bedriver specialiserad och högspecialiserad vård för patienter i mag-tarmkanal, lever och gallvägar. Med patienter från närområdet, regionen och även nationellt spänner vårt ansvarsområde över hela fältet gastrologiska och hepatologiska sjukdomar liksom omfattande endoskopisk verksamhet. En stor konsultverksamhet bedrivs över hela sjukhuset liksom telefonkonsultationer med primärvården och övriga regionen. Som universitetssjukhus deltar vi aktivt i utbildning för särskilt studenter men även för övriga personalgrupper. Vi är ämnesrepresenterade med en professor i gastroenterologi, en adjungerad professor, tre docenter och disputerade överläkare vilket gör att det finns en bra bas för fortsatt forskningsstöd. Specialiteten är i synnerhet inriktad mot hepatologi, inflammatoriska tarmsjukdomar, endoskopi och motilitetsstörningar. Vi har nyligen fått i uppdrag att bedriva nationellt högspecialiserade vård (NHV) för TIPS (transjugulär intraheptisk postosystemisk shunt) som ett av fyra sjukhus i Sverige och avancerad ERCP vid PSC som ett av fem sjukhus i Sverige och behöver utöka vår bemanning. Vi söker nu en ny ST-läkare till sektionen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och som vill vidareutveckla dig inom gastroenterologi och hepatologi. Du har goda medicinska kunskaper och ett genuint intresse för sektionens kunskapsområde och patientgrupper. Aktiv forskning eller intresse för forsknings- och utvecklingsarbete är meriterande. Du har intresse för och vill aktivt delta i undervisning av läkarstudenter och övrig personal.

Din kompetens

Vi söker dig som är ansvarstagande, har arbetsvilja och god förmåga till kommunikation. För att lyckas som ST-läkare på sektionen behöver du ha förmåga till och intresse av teamarbete. Du är också intresserad av forskning och utveckling. Vår specialitet är krävande och vi förutsätter att du är stresstålig. Vid tillsättningen fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper samt visad god samarbetsförmåga med alla personalgrupper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas. Jour- och beredskapsarbete ingår i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Ulrika Lindelöf, verksamhetschef specialmedicin, hud och reumatologi, 018–612 27 68
Fredrik Rorsman, sektionschef gastroenterologi och hepatologi, 018–611 58 38
Facklig representant nås via växeln 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. Den handling vi behöver förutom CV och personligt brev är läkarlegitimation. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska Sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.