Biträdande överläkare i radiologi och/eller nuklearmedicin

Sista ansökningsdag 2023-02-06
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS71/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi strävar med engagemang och kunskap efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du möjligheten att utveckla och utvecklas. Vid sektionen för molekylär diagnostik (MOL) på BFC utförs undersökningar för de flesta av sjukhusets verksamhetsområden inkluderande onkologi, medicin, neurologi, neurokirurgi, kirurgi, ortopedi och psykiatri. Vi utför undersökningar med PET/DT, PET/MR och SPECT/DT och alla de vanligaste spårämnena men också 68Ga-PSMA och DOTATOC, 11C-Metionin, Acetat, AMT samt 15O-vatten. Utöver det har vi en expanderande verksamhet med målsökande cancerbehandling med bland annat 177Lu-DOTATOC och 177Lu-PSMA

Ditt uppdrag

Vi erbjuder en levande och dynamisk miljö, där alla har möjlighet att bidra utifrån sin kompetens. En omfattande och i många delar världsledande forskningsverksamhet bedrivs också och vid intresse finns mycket goda möjligheter till att delta i detta. Nu söker vi överläkare inom radiologi och/eller nuklearmedicin.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom bild- och funktionsmedicin och/eller nuklearmedicin med klinisk erfarenhet om minst 5 års heltidstjänstgöring efter erhållande om specialistkompentensbevis.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Per Eckerbom, 018-611 06 05 eller
Sektionschef Torsten Danfors, 018-611 99 08.

Facklig kontaktperson: Uppsala Allmänna Läkarförening, Lars Lundin, 018-617 14 87

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.