Kontaktsjuksköterska till tumörsektionen för huvud och halscancer

Sista ansökningsdag 2023-02-07
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs och halssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS79/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en kontaktsjuksköterska till tumörsektionen för huvud och halscancer, Öron-näs-halskliniken, Akademiska sjukhuset.

Vår verksamhet

I Uppsala-Örebro regionen finns två centra (Örebro universitetssjukhus och Akademiska sjukhuset) för behandling av patienter med huvud- och halscancer. Tumörsektionen vid ÖNH-kliniken på Akademiska sjukhuset bedriver genom ett multidisciplinärt samarbete med andra kliniker högspecialiserad sjukvård för patienter med huvud- och halscancer. Vi samarbetar i Uppsala främst med den onkologiska kliniken och kliniken för plastikkirurgi och käkkirurgi. Vårt samarbete med länsklinikerna i regionen samt med region Jämtland är av största betydelse och utgör en viktig del av basen för vårt arbete. Vi har nu en tydlig målsättning att vidareutveckla vår verksamhet och vill stärka omhändertagandet av våra patienter. I denna utveckling kommer du som kontaktsjuksköterska att vara en viktig person.

Ditt uppdrag

Enligt vårdprogrammen för de olika cancersjukdomarna skall alla patienter som utreds och behandlas för cancer ha en kontaktsjuksköterska på den klinik de tillhör. I uppdraget ingår att:

 • Vara en del av teamet runt patienten.
 • Vara personlig vårdkontakt för alla huvud- och halscancerpatienter som behandlas vid ÖNH-kliniken.
 • Hjälpa och stödja patienten genom hela sjukvårdskedjan.
 • Kontrollera att patienten uppfattar information som givits.
 • Vara delaktig i den multiprofessionella konferensen.
 • Regelbundet vara lätt att nå för patienten genom telefonsamtal och mejl.
 • Genom uppföljning identifiera patientens rehabiliteringsbehov och därigenom se till att patienten får hjälp av andra vårdgivare såsom logoped, kurator, arbetsterapeut m.fl.
 • Överföra patienten till annan vårdgivare, ex till ÖNH-klinikerna i länet.
 • Hålla en regelbunden kontakt med kontaktsjuksköterskor i regionen.
 • Delta i utvecklingsarbetet för vården av huvud- och halscancerpatienter.
 • Delta i mottagningsarbetet kring huvud- och halscancerpatienter.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker en engagerad och intresserad sjuksköterska, med förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du vill bidra till att skapa den bästa vården och är med och utvecklar rutiner och arbetssätt. Vidare är du flexibel, noggrann, och har lätt för att skapa goda relationer. Meriterande är erfarenhet från vård av huvud-halscancerpatienter, onkologi, allmän ÖNH-sjukvård eller som tidigare kontaktsjuksköterska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%. Rekrytering kommer att ske löpande. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag till fredag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Helen Orest, tfn nr 018 - 6115270
Kontaktsjuksköterska Erika Elenius 018-6115346
Facklig kontaktperson Mariana Nordensvärd 018-6175315

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekryteringen kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.