Distriktsläkare

Sista ansökningsdag 2023-02-12
Arbetsplats Samariterhemmets vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH20/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du vår nya distriktsläkare?

Vi söker nu efter vår nya kollega och erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Välkommen till Samariterhemmets vårdcentral!

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ditt uppdrag

Som distriktsläkare hos oss kommer du att arbeta i nära samarbete med alla professioner på vårdcentralen genom mottagningsarbete med omväxlande uppgifter. Vi undervisar studenter och handleder AT/ST-läkare. Arbetet omfattar ordinarie husläkaruppgifter samt kan utifrån behov/önskemål också omfatta äldreboenden, BVC och MVC. Möjlighet att utföra administrativa sysslor och videomöten hemifrån kan diskuteras. 

Din kompetens

Vi söker dig med specialistkompetens i allmänmedicin och svensk legitimation. Du ser utmaningen och glädjen i att följa dina patienter genom livets alla åldrar. Du är en god kommunikatör på svenska både i tal och skrift. Din samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten kommer du att få nytta av hos oss. Erfarenhet av, och intresse för, forskning och utbildning är meriterande.

Vår verksamhet

Samariterhemmets vårdcentral ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum. Vår vårdcentral är en stor verksamhet med 14 000 listade patienter. Tillsammans är vi drygt 70 medarbetare och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Den breda variationen av patienter skapar en utvecklande arbetsplats. Sedan 2019 är vi en akademisk vårdcentral. En akademisk vårdcentral har i grunden samma uppdrag som övriga vårdcentraler och erbjuder sina patienter samma vård som tidigare. Det som skiljer sig är att vi har medarbetare som också är forskare och arbetar med utvecklingsprojekt och utbildning inklusive kvalitetssäkring och utveckling av den kliniska verksamhetsförlagda utbildningen. Förutom ordinarie personal finns här också kliniska apotekare, universitetslektorer och kliniska adjunkter. Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. 

Vill du veta mer?

Har du eventuella frågor om tjänsten och arbetsplatsen välkommen att kontakta verksamhetschef på mail torun.hall@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Glöm inte att bifoga utbildningsbevis/legitimation och övriga intyg som styrker din åberopade kompetens. Vi kan komma att kalla till intervju under ansökningstiden, så vänta inte med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.