Sjuksköterska till Barnskyddsteamet i Uppsala län

Sista ansökningsdag 2023-02-09
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS93/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi söker dig med erfarenhet från akutmottagning för barn som vill jobba tillsammans med oss i Barnskyddsteamet med en delad tjänstgöring på barnakutmottagningen Akademiska barnsjukhuset. I barnskyddsteamet ingår läkare, barnsjuksköterskor, psykolog och medicinsk sekreterare

Barnspecialistmottagningarna finns lokaliserade förutom i Uppsala även i Enköping, Knivsta, Tierp samt Östhammar och ingår i sektionen Barns vård och hälsa inom Akademiska Barnsjukhuset. Barnskyddsteamet är i huvudsak lokaliserat på mottagningen i Uppsala.

Vi arbetar tvärprofessionellt i teamet och samverkar med andra sjukvårdsenheter och myndigheter. Teamet utgår från ett helhetsperspektiv om barns och ungdomars fysiska, psykiska och sociala hälsa och hur dessa påverkats av eventuella trauman. Vi bedriver utbildning, forskning och preventionsarbete samt har en konsultativ roll i samhället angående frågor om barn som far illa. Vi erbjuder individanpassad introduktionsutbildning samt goda möjligheter till fortbildning, kompetensutveckling och forskning.

Ditt uppdrag

Du ingår som medarbetare i ett multidisciplinärt team där du är den ena av två specialistsjuksköterskor. Sjuksköterskan är en viktig del i teamet och är “spindeln i nätet”. Huvudsakliga arbetsuppgifter är teambesök tillsammans med läkare, egen patientmottagning, telefonrådgivning, remissbedömning, tidsbokning, kontakt med barnens trygghetspersoner, vårdgrannar och myndigheter. Utbildning och föreläsningar ingår i vårt uppdrag och är en del av sjuksköterskans arbetsuppgift tillsammans med övriga teamet.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn- och ungdomar eller motsvarande. Du ska vara inskolad för att arbeta på akutmottagning för barn. Meriterande är erfarenhet av med barn och ungdomar som farit illa. Det är önskvärt att Du har erfarenhet av att föreläsa eller utbilda och har intresse för utvecklingsarbete. Du bör ha god förmåga att kommunicera och samarbeta då arbetet innebär kontakt med olika personer, professioner och myndigheter. 

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande avdelningschef Nina Mohlin nina.mohlin@akademiska.se
Sektionschef Monica Mäki Karlstrand 018-611 28 61
Facklig representant nås via växlen 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.