Sjuksköterska/barnsjuksköterska till specialistmottagning

Sista ansökningsdag 2023-02-09
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS94/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du sjuksköterska med intresse för barn? Vi stärker nu upp vår verksamhet med ytterligare en sjuksköterska.

Vår verksamhet

Akademiska barnsjukhuset är det lilla sjukhuset i det stora, med fyra slutenvårdsavdelningar och en stor öppenvårdsverksamhet. Vi har en hög specialistkompetens inom många medicinska specialiteter. Inom sektionen för specialiserad pediatrik finns tio specialistmottagningar samlade som tar ansvar för kroniskt sjuka barn inom allergi, cystisk fibros, diabetes, endokrinologi, gastroenterologi, HIV, kardiologi, obesitas, reumatologi, och nefrologi. Verksamhetens fokus ligger på barn och ungdomar som är i behov av specialiserad och högspecialiserad vård.

Ditt uppdrag

Vi behöver nu förstärka sjuksköterskebemanningen på vår reumatologmottagning för barn och ungdom. Sjuksköterskans roll i teamet kring patienterna är central och arbetet är omväxlande. I arbetsuppgifterna ingår traditionellt mottagningsarbete med planering, telefonrådgivning, provtagning, läkemedelsgivning, information och undervisning, medverkan vid läkarbesök samt ansvar för egna sjuksköterskebesök.

Att arbeta med barn är ett på många sätt givande och spännande arbete. Vi strävar alltid mot att göra barnet delaktigt i vården och samtidigt skapa ett gott samarbete med föräldrarna. Undervisning ingår också i sjuksköterskans arbetsuppgifter, vilket kan vara allt från att instruera i patientsituationen till att hålla föräldrautbildning eller utbildningar för personal. Eftersom vi arbetar inom en sektion med många smala specialitetsområden är samarbetet mellan de olika delarna inom sektionen mycket viktig. Inom verksamheten finns också en nära koppling till Uppsala universitet och forskning och utveckling är ett självklart inslag i arbetet.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska och vi ser helst att du har specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. Erfarenhet av arbete med vård av barn och unga är meriterande liksom vana av mottagningsarbete. Som person är du engagerad, självständig och trygg i din roll som sjuksköterska. Du har lätt för att skapa goda relationer med såväl barn som vuxna. Du ser det som en självklarhet att bidra till kvalitetsutveckling och arbetar med tydligt patientfokus. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på 75-100 %. Att dela sin tjänstgöring mellan mottagning och exempelvis akutsjukvården kan bli aktuellt. Tillträde snarat. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Charlotta Atuma 018-611 93 20
Facklig representant Vårdförbundet nås via växeln 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Är vi rätt för dig? Varmt välkommen med din ansökan nedan! Intervjuerna kommer att ske löpande så vänta inte med att söka.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.