Registeradministratör till Regionalt cancercentrum (RCC) -vikariat

Sista ansökningsdag 2023-02-09
Arbetsplats Regionalt cancercentrum Mellansverige
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS97/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Regionalt cancercentrum Mellansverige är en arbetsplats med en stark gemenskap där samarbete är viktigt. Vi har ett femtiotal anställda bestående av bland annat registeradministratörer, koordinatorer, statistiker, registerproduktägare och systemutvecklare. Det här är ett uppdrag för dig som söker en arbetsplats med möjlighet till lärande och utveckling samtidigt som du arbetar med angelägna frågor på hälsoområdet.

Ditt uppdrag

Som registeradministratör ansvarar du för att kvalitetsgranska, koda och sammanställa inrapporterade data till cancerregister och diagnosspecifika kvalitetsregister. Uppdraget bedrivs i arbetsgrupper och du kommer att få ett delat ansvar för register i upp till fem olika cancerdiagnoser. I arbetsuppgifterna ingår att medverka vid nationella och regionala möten med kliniker verksamma inom cancervården samt att ha regelbundna kontakter med inrapportörer verksamma vid regionens patolog-och sjukhuskliniker. Du förväntas också att aktivt delta vid utbildning av inrapportörer. Arbetsuppgifterna utförs i huvudsak på plats vid RCC.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint intresse för frågor som rör cancervården och dess utveckling, du bör ha en bakgrund inom vården som exempelvis undersköterska eller medicinsk sekreterare. Du behöver ha en mycket god och dokumenterad datorvana, erfarenhet av arbete i patientadministrativa system eller vårddatabaser och grundläggande kunskaper i medicinsk terminologi. Vi ser det som meriterande om du harerfarenhet av cancervård. Vi lägger stor vikt vid att du kan arbeta både självständigt och i grupp, är bra på att kommunicera och tala inför en grupp.

Vem är du?

Du är ansvarsfull och noggrann med ett intresse och driv för att i detalj sätta dig in i olika cancerdiagnoser med tillhörande kodverk. Du har god samarbetsförmåga och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har ett öppet, utåtriktat och prestigelöst förhållningssätt till Ditt arbete med en vilja till kontinuerlig utveckling och lärande. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Arbetsspråket på RCC är svenska.

Vi erbjuder

Ett vikariat som löper 2023-03-01 - 2024-05-31, 100%. Tillträde snarast. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef/verksamhetsutvecklare, Camilla Ärlestål 018-617 71 03
Enhetschef registerområdet, Gustaf Hedström 018-617 71 04
Facklig representant Vårdförbundet, Catharina Östman 018-617 71 12
Facklig representant Vision, Lena Luup 018-617 71 25

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.