Studielön för sjuksköterskestudenter T6 till reumatologen

Sista ansökningsdag 2023-02-03
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS98/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Möjlighet att ansöka om studielön

Är du sjuksköterskestudent och intresserad av att jobba med reumatologi, hud och endokrin/diabetes när du har slutfört din utbildning och tagit examen som sjuksköterska? Vi erbjuder dig som påbörjar termin 6 på sjuksköterskeprogrammet och som väljer att påbörja din karriär hos oss på reumatolog och hudavdelning 100B1 efter avslutade studier, möjligheten att ansöka om studielön under din sista termin (termin 6).

Vår verksamhet

Hos oss får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv och vår gemensamma arbetsmiljö.

Vi bedriver en högspecialiserad vård inom reumatologi, endokrinologi, diabetes och dermatologi. Gemensamt för alla dessa patientgrupper är att det rör sig om kroniska sjukdomar. Patientgrupperna vi möter har autoimmuna tillstånd, inflammatoriska led- och systemsjukdomar, över- eller underproduktion av något hormon, ärftliga metabola sjukdomar samt olika typer av hudsjukdomar ofta med komplexa sår.

Till våra sju vårdplatser kommer våra patienter i huvudsakligen planerat men även akut. Vi arbetar främst med utredning och behandling för våra patienter. Vid utredning består arbetet till stor del av djupgående anamnes, klinisk bedömning, provtagning samt förberedelser inför undersökningar. Våra behandlingspatienter kommer regelbundet för infusionsbehandling.

Utvecklingsavdelning
Vi är en av sjukhusets tre utvecklingsavdelningar, det innebär att vi har ett extra uppdrag att utveckla och sprida de goda exemplen.  Vi arbetar helt enkelt för att göra avdelningen bättre. Arbetet kan handla om nya rutiner i form av bl.a. rondarbetet och den patientnära vården. För närvarande inför vi PCÖ på avdelning vilket innebär att överrapporteringen mellan dag och kväll sker inne på patientsal för att öka patientdelaktigheten. Vidare arbetar vi med att lyfta sjuksköterskans roll i den specifika omvårdnaden. På avdelningen råder ett öppet arbetsklimat där tankar och idéer till förbättring välkomnas. Vi är inte rädda för att prova nya saker. 

Reflektion på arbetstid
Teamtempen är ett arbetsredskap som vi använder som av för att lättare kunna utvärdera arbetsdagen. De tre delarna vi reflekterar kring är – patientsäkerhet, arbetsbelastning och team/kommunikation. Utifrån den data som samlas in har vi sedan månatliga möten. Under mötena försöker vi lära av det som varit – positivt som negativt - och därefter kan vi utveckla vårt arbetssätt ytterligare.

Väx in i rollen

Introduktion
Den introduktion som erbjuds är individuellt anpassad men brukar i regel pågå under fyra veckor. Under introduktionsveckorna går du med några olika handledare, dels för att se olika arbetssätt, men även för att på ett naturligt sätt lära känna kollegorna. Under din introduktion avsätter vi tid för de i obligatoriska utbildningar. Du erbjuds uppföljande samtal med chef och huvudhandledande sjuksköterska under och återkommande efter introduktion.

Som nyexaminerad sjuksköterska hos oss på Akademiska sjukhuset kommer du få omväxlande arbetsuppgifter och en trygg och lärorik start i ditt nya yrke. Ibland känns steget mellan utbildning och arbetsliv stort och för att du ska få möjlighet att växa in i din nya roll så kommer du under ditt första år hos oss på Akademiska sjukhuset bli en del av vårt kliniska utvecklingsår (KUÅ).

KUÅ är en obligatorisk yrkesintroduktion för dig som är nyexaminerad sjuksköterska och anställd i Region Uppsala som syftar till att du får vässa dina kliniska färdigheter, nätverka med andra nyutexade och ha reflektionstid tillsammans med erfarna sjuksköterskor. Läs mer om Kliniskt utvecklingsår | Akademiska

Din kompetens

Du är sjuksköterskestudent som påbörjar termin 6 som trivs med att arbeta i en mindre personalgrupp och med den medicinska och återkommande patientgruppen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet så som att du är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du har ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som undersköterska. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska.
Du förbinder dig till att jobba 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden jobba som undersköterska eller omvårdnadsassistent, men det är inget krav.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi rekryterar fortlöpande under ansökningstiden

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.