Norra länet söker specialistsjuksköterska i psykiatri

Sista ansökningsdag 2023-02-28
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1591/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du vara med och utveckla den psykiatriska öppenvården inför omställningen till effektiv och nära vård? Norra länet söker specialistsjuksköterska i psykiatri.

Vår verksamhet

Verksamhetsområde psykiatri är en länsövergripande verksamhet med lokaler på Akademiska sjukhusets kärnområde, i Håbo-Enköping samt i Norduppland. Verksamheten har cirka 800 medarbetare och är indelad i fem sektioner. 1 oktober 2022 utökade verksamhetsområde psykiatri den psykiatriska öppenvården för patienter över 18 år i norra länsdelen. Verksamheten hade dessförinnan sedan 2011 drivits i privat regi.

Forskning och undervisning är integrerade delar i verksamheterna. Vi tar tillvara innovationer och idéer, och arbetar aktivt för att bedriva god vård.  Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning. Uppdraget omfattar initialt diagnosområdena psykosvård, affektiva sjukdomar och neuropsykiatriska sjukdomar.

Övergången sker i projektform under ett år utifrån att verksamheten ska styras och organiseras på ett sätt som stödjer utvecklingen mot effektiv och nära vård. Ett nära samarbete mellan ett kommande vårdcentrum och specialistverksamheter kommer att krävas för att öka tillgänglighet, kontinuitet och kostnadseffektivitet. Vi kommer också att ha ett nära samarbete med beroendevården som redan finns i norra länsdelen. Den specialistpsykiatriska öppenvården i norduppland innefattar fyra mottagningar som är belägna i Tierp, Gimo, Skutskär och Tärnsjö.

All vår personal har tillgång till yrkesmässig handledning och vi arbetar aktivt med att förbättra personalens arbetsmiljö. Vi har ett målinriktat förbättringsarbete av patientvården och är måna om att närstående blir delaktiga. Personalen på våra mottagningar är öppna, positiva, trygga och kompetenta, vilket gör det lätt att komma som ny personal till mottagningarna.

Ditt uppdrag

Som specialistsjuksköterska inom psykiatrisk öppenvård har du en central roll för verksamheten. I samarbete med kollegor från olika professioner och yrkesgrupper bedömer och planerar du den enskilde patientens behov av omvårdnad och medicinsk behandling. Du arbetar nära patienten och samverkar med psykiatrisk heldygnsvård, andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Att handleda studenter och nya medarbetare är också en naturlig del av dina arbetsuppgifter. Vidare kommer du medverka i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övrigt forsknings- och utvecklingsarbete.

För oss är det viktigt att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet!

Dina kvalifikationer

Vi söker en specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård med hög professionell drivkraft. Du är engagerad och lösningsinriktad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du är yrkesstolt och lockas av professionella utmaningar där du utvecklas genom gradvis ökat ansvar. Vi värderar att du har stark professionell integritet och ser det som naturligt att hålla dig vetenskapligt uppdaterad inom ditt område. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift.

Vi erbjuder

Efter en personligt anpassad introduktion väntar en stimulerande arbetsmiljö med stor variation. Vi ser vetenskaplig förkovring som en naturlig del av tjänsten. Vi har närhet till- och samverkar med Uppsala universitet, där forskning inom omvårdnad bedrivs.

Under första året kommer du att tilldelas en erfaren specialistsjuksköterska som mentor. Du kommer att utvecklas inom din yrkesprofession hos oss.  Du kommer att arbeta självständigt och ta ansvar för utveckling av olika områden utifrån dina intressen och verksamhetens behov.

Vi erbjuder tillsvidaretjänst på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. På mottagningarna arbetar samtlig personal dagtid, måndag-fredag. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Thurang, 018-617 16 31 anna.thurang@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Mats Törnblom, 018-617 27 37 mats.tornblom@akademiska.se 
Fackliga representanter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.