Biträdande avdelningschef till IMA i Enköping

Sista ansökningsdag 2023-02-13
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi operation och intermediärvård
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE10/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde ANOPIMA vid lasarettet i Enköping har idag ca 100 medarbetare och omfattar anestesi- och operationsavdelningen, pre- och postoperativa avdelningen, steriltekniska enheten och intermediärvårdsavdelningen. Intermediärvårdsavdelningen har ca 30 medarbetare och är lasarettets högsta vårdnivå med 5 vårdplatser. Intermediärvårdsavdelningen är inriktad mot medicinsk intermediärvård och vårdar framför allt patienter med svikt i vitala funktioner. Intermediärvårdsavdelningen har även möjlighet till invasiv ventilatorbehandling. Avdelningen är bemannad med specialistsjuksköterskor dygnet runt.

Vi är i en expansiv fas och söker därför dig som med engagemang och drivkraft vill vara med och leda och utveckla vår intermediärvårdsavdelning.

Ditt uppdrag

Som biträdande avdelningschef på intermediärvårdsavdelningen kommer du att ha ett delegerat ansvar för en medarbetargrupp bestående av sjuksköterskor och undersköterskor. Tillsammans med avdelningschef ansvarar du för att bedriva systematiskt arbete inom arbetsmiljö, kvalitet- och patientsäkerhet. Du medverkar vid rekrytering och lönesättning, arbetet innefattar även medarbetar- och lönesamtal, och du är delaktig i personalplaneringen. Du ersätter avdelningschef vid dennes frånvaro.

Fokus i uppdraget ligger på en god och säker vård med hög kvalitet för våra patienter. Du bidrar till en god arbetsmiljö och ett arbetsklimat som ger förutsättningar för medarbetares delaktighet och ansvarstagande.

Konstruktivt samarbete med lasarettets övriga enheter och andra samarbetspartners är av stor vikt för uppdraget. Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med övriga chefer, både inom och utanför det egna verksamhetsområdet.

Klinisk tjänstgöring på 50 % ingår i tjänsten, vi tillämpar individschema.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistutbildad intensivvårdssjuksköterska. Tidigare chefserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av utbildningsfrågor samt kvalitets- och utvecklingsarbete.

Din kompetens

Vi söker dig som har ett lugnt och metodiskt arbetssätt och förmåga att inspirera och tillvarata medarbetares kunskaper och initiativkraft. Du har god förmåga att kommunicera, skapa engagemang, delaktighet och ett gott samarbetsklimat. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. Du trivs i en liten organisation där korta beslutsvägar och nära samarbete är lasarettets styrka.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid inom din grundprofession med ett tidsbegränsat chefsförordnande under 3 år. Lön och tillträde efter överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Annica Lagö, 072-20 30 748, annica.lago@regionuppsala.se
Fackliga kontaktpersoner, Kristina Leppämäki, 0171-41 85 06, kristina.leppamaki@regionuppsala.se

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan. Bifoga examens- och legitimationsbevis i din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 540 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Håbo och Enköpings kommun, tillsammans cirka 58 000 invånare. Omsättningen uppgår till cirka 300 Mkr.