Investerings-/spårvägscontroller

Sista ansökningsdag 2023-02-14
Arbetsplats Ekonomi och styrning
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK08/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Vår verksamhet

Tjänsten är placerad på Regionkontoret under avdelningen för Ekonomi och styrning, Ekonomistyrningsenheten.
En av de största satsningar som görs inom regionen de kommande åren är Uppsala spårväg. Spårvägen är en del i ett större avtal med staten, Uppsala och Knivsta kommuner kring utbyggnad av järnvägen från Uppsala till länsgränsen mot Stockholm och byggande av bostäder och arbetsplatser. Projektet Uppsala spårväg styrs och drivs i samverkan med Uppsala kommun, där Region Uppsala ansvarar för fordon, spårvagnsdepå, hållplatsutrustning, och trafikering och drift av spårvägen.

Ditt uppdrag

Tjänsten är delad 50/50 som ansvarig controller för Uppsala spårväg samt som investeringscontroller i Region Uppsala med ett övergripande ansvar för regionens fastighetsinvesteringar och övriga investeringar. I tjänsten ingår att arbeta som controller i Uppsala spårväg med ansvar för att leda alla ekonomiska processer i projektet kring budgetering, uppföljning och prognostisering. En viktig del av uppdraget är att designa och etablera ekonomiska processer och rutiner för projektet i samarbete med projektledning och regionens ekonomifunktion. Den övriga delen i tjänsten innebär att ansvara för Region Uppsalas investeringsprocess både avseende fastigheter och övriga investeringar. Detta innebär exempelvis att aktivt arbeta med styrning och uppföljning mot regionens förvaltningar.
Du rapporterar till Region Uppsalas ekonomichef samt styrgrupp och projektledning för de projekt du arbetar i.

Kvalifikationer

 

  • Akademisk examen med ekonomisk inriktning eller utbildning som bedöms likvärdig
  • Minst 5 års erfarenhet av budgetering, kalkylering, uppföljning och prognosarbete i stora investeringsprojekt,
  • Erfarenhet från bygg- eller anläggningsprojekt

 

Meriterande

 

  • Regelverk och uppföljning kring stadsmiljöavtal
  • Nyttokalkyler
  • Offentlig verksamhet

 

Kompetensområden

 

  • Strukturerad, problemlösande analysförmåga och van att hantera komplexa frågeställningar
  • God samarbetsförmåga, bygga relationer
  • Mål- och resultatorienterad , tar initiativ och driver frågor i mål
  • Kommunikativ i tal och skrift

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Björn Larsson, Ekonomichef, 070-611 46 70.
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret