Verksamhetsutvecklare barn och unga, vikariat

Sista ansökningsdag 2023-02-22
Arbetsplats Kulturutveckling
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL03/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet 

Kultur och bildning arbetar med länsövergripande kultur- och folkbildningsfrågor genom egen verksamhet, bidrag och stipendier. Vi arbetar för att länsinvånarna ska erbjudas ett rikt konstliv av hög kvalitet, att ha möjlighet att vara kulturellt delaktiga, och erbjudas en attraktiv livsmiljö. Barn och ungas likvärdiga tillgång till kultur är ett prioriterat kulturpolitiskt mål. 

Tjänsten är förlagd till enheten Kulturutveckling. Där arbetar verksamhetsutvecklare inom dans, film, konst, litteratur och teater samt bibliotek.  

Ditt uppdrag 

I rollen som verksamhetsutvecklare med fokus på barn och unga arbetar du för att främja och stärka kultur inom alla konstformer för, av och med barn och unga i Uppsala län. Du och enhetens övriga verksamhetsutvecklare arbetar i nära samverkan med länets kommuner, civilsamhälle, arrangörer och kulturskapare. I arbetsuppgifterna ingår att erbjuda nätverk och ge stöd åt kommunala tjänstepersoner, du är ett stöd för länets kulturskolor och arrangerar bland annat fortbildningsdagar, utbudsdag om kultur för unga och deltar i arbetet med LÄNK-festivalen.

Du arbetar med metodutveckling för att öka barn och ungas delaktighet och arrangörskap. Till ditt stöd finns bland annat ett regionalt barn- och ungkulturnätverk. Du samordnar även enheten Kulturutvecklings arbete med fokus på barn och unga för att lyfta och stärka det barnrättsliga perspektivet i verksamheten. Omvärldsbevakning är också en del av uppdraget t ex bevakar du scenkonstutbudet för barn och unga.

Administrativa uppgifter ingår såsom budgetering och uppföljning, handläggning av arrangörsstöd samt hantering av fakturor och löpande ekonomi och diarieföring.  

Din kompetens 

Vi söker dig med relevant högskoleexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av och kunskap om att utveckla kulturverksamhet för barn och unga. Du har erfarenhet av att arbeta i en samordnande funktion och har ett intresse av att driva projekt och processer.

Du är trygg, stabil och har självinsikt, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmåga att prioritera. Du är kommunikativ, kan uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du är strukturerad och har en god administrativ förmåga. Du skapar och underhåller goda arbetsrelaterade relationer och samarbetar bra med andra.

Arbetet sker under vissa perioder även under kvällstid och helger och resor ingår i arbetet. B-körkort är ett krav då tjänsten arbetar mot hela länet.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.  

Vi erbjuder 

Vi erbjuder ett vikariat på heltid med tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse t o m 30 juni 2024.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Vill du veta mer? 

Du som vill veta mer om tjänsten är varmt välkommen att kontakta Charlotte Åstrand, enhetschef Kulturutveckling, charlotte.astrand@regionuppsala.se på telefon 0706-38 68 06 

Fackliga representanter nås via växel: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan innehållandes CV och personligt brev via länken nedan. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är den 22 februari

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.