Sjuksköterska till ortopedmottagningen för barn och ungdom

Sista ansökningsdag 2023-02-24
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS1268/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska barnsjukhuset är ett av Akademiska sjukhusets verksamhetsområden. Vi består av sju sektioner där barnkirurgiska sektionen nu söker en sjuksköterska med huvudsaklig placering på vår barnortopediska mottagning.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss kommer du vara en del av ett team som stöttar och hjälper varandra, samtidig som du kommer arbeta självständigt. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter, där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att hålla egna besök, delta vid läkarbesök samt ge telefonrådgivning.

Hos oss sker samarbeten mellan de olika avdelningarna och du som sjuksköterska är en viktigt del för att kommunikation och kontakt sker.  

Dina kvalifikationer

Vi ser att du som söker är specialistsjuksköterska med inriktning hälso- och sjukvård för barn och ungdom, men även du som är legitimerad sjuksköterska är välkommen att söka. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från barnkirurgisk vård, liksom erfarenhet från att arbeta i mottagningsverksamhet.

Din kompetens

Vi tror att du som söker har ett genuint intresse av att arbeta med barn och deras familjer, du har en god förståelse för barnen/familjers olika förutsättningar. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du ser helheten, och är en kollega som arbetar över professionsgränserna. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på ca 50% med möjlighet till tjänstgöring upp till 100% på barnsjukhuset. Start enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Monica Axelsson 018-611 39 70
Facklig kontakt Vårdförbundet Alma From nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.