Bemanningsassistent till psykiatriavdelning 3A och 3B

Sista ansökningsdag 2023-02-28
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS122/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Psykiatriavdelning 3A och 3B är två heldygnsvårdsavdelningar inom verksamhetsområde psykiatri, affektiva sektionen. Avdelningarna har tillsammans ca 55 skötare, undersköterskor och sjuksköterskor.

Psykiatriavdelning 3A är en heldygnsvårdavdelning med 13 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med affektiva sjukdomar, främst bipolärt syndrom, depressioner och personlighetssyndrom. Fyra av vårdplatserna är knutna till behandling av patienter med ätstörningsproblematik.

Psykiatriavdelning 3B har 15 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med huvudsakligen affektiva sjukdomar, främst bipolärt syndrom, ångestsyndrom och depressioner men även psykiatriska sjukdomar och tillstånd delvis relaterade till åldrandet samt även somatiska sjukdomar i stor utsträckning då samsjuklighet ökar med åldern.

Ditt uppdrag

I din roll som bemanningsassistent har du tillsammans med cheferna ansvar för bemanningen av skötare/undersköterska/sjuksköterska på både kort och lång sikt. Tillsammans planerar och strukturerar vi den dagliga bemanningen så den blir optimal utifrån verksamhetens krav på god patientsäkerhet samt en god arbetsmiljö.

I ditt dagliga arbete förekommer administrering av arbetsförändringar såsom sjukdom, tjänstledigheter och utbildningar. Det innebär också att ansvara för bemanningen av korttidsfrånvaron på avdelningarna.
Du kommer ansvara för att lägga upp nya schemaperioder och justera önskade individscheman. Avdelning 3A har så kallat ”önskeschema” och 3B har rullande schema. Du planerar introduktionsscheman för nya medarbetare samt informerar och utbildar nya medarbetare i Heroma samt andra relevanta system. Det kan även förekomma andra administrativa uppgifter du kan få bistå avdelningschefen med. Du skall också samarbeta med övriga bemanningsassistenter.

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du tidigare arbetat som bemanningsassistent och behärskar Heroma utan problem. Du ska ha god IT-vana samt erfarenhet av Office-paketet. Jobbet som bemanningsansvarig varierar mellan självständigt arbete och teamarbete.

Din kompetens

Du är noggrann och har gott bemötande, bra på att kommunicera både goda och mindre goda besked till medarbetarna. Du behöver vara flexibel, initiativtagande, strukturerad och problemlösare! Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100% som bemanningsassistent. Du arbetar bekväm arbetstid, 40 h/veckan. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överrenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Anna Wallin, Avdelningschef 3A, 018–6112335, anna.wallin@akademiska.se
Helena Ernstdotter Fors, Avdelningschef 3B, 076–7231927, helena.fors@akademiska.se
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.