100B1 reumatolog- och hudavdelningen söker sjuksköterska

Sista ansökningsdag 2023-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS244/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Hos oss får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv och vår gemensamma arbetsmiljö.
 

Vår verksamhet

Vi bedriver en högspecialiserad vård inom reumatologi, endokrinologi, diabetes och dermatologi. Gemensamt för alla dessa patientgrupper är att det rör sig om kroniska sjukdomar. Patientgrupperna vi möter har autoimmuna tillstånd, inflammatoriska led- och systemsjukdomar, över- eller underproduktion av något hormon, ärftliga metabola sjukdomar samt olika typer av hudsjukdomar ofta med komplexa sår.

Till våra sju vårdplatser kommer våra patienter i huvudsakligen planerat men även akut. Vi arbetar främst med utredning och behandling för våra patienter. Vid utredning består arbetet till stor del av djupgående anamnes, klinisk bedömning, provtagning samt förberedelser inför undersökningar. Våra behandlingspatienter kommer regelbundet för infusionsbehandling.

Utvecklingsavdelning 

Vi är en av sjukhusets tre utvecklingsavdelningar, det innebär att vi har ett extra uppdrag att utveckla och sprida de goda exemplen. Vi arbetar helt enkelt för att göra avdelningen bättre med fokus på patientdelaktigheten och vår egen arbetsmiljö. Det kan handla om att arbeta fram nya rutiner, bl.a i rondarbetet, överrapporteringen och den patientnära vården. Vidare arbetar vi med att lyfta sjuksköterskans roll i den specifika omvårdnaden. På avdelningen råder ett öppet arbetsklimat där tankar och idéer till förbättring välkomnas. Vi är inte rädda för att prova nya saker. 

Reflektion på arbetstid

Teamtempen är ett arbetsredskap som vi använder oss av för att lättare kunna utvärdera arbetsdagen. De tre delarna vi reflekterar kring är – patientsäkerhet, arbetsbelastning och team/kommunikation. Utifrån den data som samlas in har vi sedan månatliga möten. Under mötena försöker vi lära av det som varit positivt som negativt och därefter kan vi utveckla vårt arbetssätt ytterligare.

Lokaler

Avdelningen ligger i det nybyggda 100-huset. Lokalerna är stora, rymliga och ljusa. Här finns gott om utrymme för patienter med omvårdnadsbehov. Patienterna vårdas på enkelsalar med eget hygienutrymme. Balkong och terrass finns tillhanda för den som vill komma ut under rasten.

Vilka är vi?

Vi är en positiv arbetsgrupp som månar om varandra och patienterna. Det finns ett bra samarbete mellan oss där vi vågar fråga och be varandra om hjälp. Vi värdesätter kommunikation under arbetsdagen för att fördela arbetet. Vi som jobbar på avdelningen har olika lång livserfarenhet och kompetens vilket vi är glada för.  Det faktum att många av våra patienter är återkommande gör att man etablerar en fin kontakt med patienterna. Patientkännedomen anser vi bidrar till en mer patientcentrerad och trygg vård.

Introduktion

Den introduktion som erbjuds är individuellt anpassad men brukar i regel pågå under fyra veckor. Under introduktionsveckorna går du med några olika handledare, dels för att se olika arbetssätt, men även för att på ett naturligt sätt lära känna kollegorna. Under din introduktion avsätter vi tid för obligatoriska utbildningar. Du erbjuds uppföljande samtal med chef och huvudhandledande sjuksköterska under och återkommande efter introduktion.

Utveckling

Vi har 2 utbildningsdagar var 12:e vecka. Under dessa dagar har du möjlighet att själv planera och studera det du önskar inom verksamhetsområdet. Dessa dagar kan du även hospitera på önskat ställe, exempelvis hudmottagningen, reumatologiska dagvårdsavdelningen och diabetesmottagningen.  Det finns vidareutbildningar inom bland annat reumatologi, reumatologisk farmakoterapi, diabetesvård, motiverande samtal och klinisk sårbehandling. Utbildningarna erbjuds både på universitetsnivå och internt på sjukhuset. Liksom många andra avdelningar på Akademiska sjukhuset ingår KUÅ dvs ett kliniskt utvecklingsår för nyutexaminerade på 20% av din tjänstgöringsgrad.

Är vi rätt för dig?

Du trivs med att arbeta i en mindre personalgrupp och med den medicinska och återkommande patientgruppen. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet inom vården sedan tidigare. Vårt fokus är att bedriva en högkvalitativ vård där ett aktivt medarbetarskap är en självklarhet för oss.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig som är legitimerad sjuksköterska en tillsvidareanställning på 75-100%. Tillträde efter överenskommelse dock senast 28 augusti. Intervjuer och tillsättning av tjänst sker fortlöpande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.