Omvårdnadsassistent sommaren 2023 till onkologavdelning 101B

Sista ansökningsdag 2023-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS256/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet.  

Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.  

Vill du vara med och bidra till cancervården i sommar? Tycker du om att arbeta i team kring patienten och är nyfiken på att få utföra specifik omvårdnad såsom PVK-sättning, blododling, hantering av centrala infarter m.m.?
Då är du rätt person för oss!

Vår verksamhet

Onkologavdelning 101 B är en slutenvårdsavdelning med vård som utförs dygnet runt årets alla dagar. Här behandlas patienter med olika typer av tumörsjukdomar och vanliga diagnoser är bröstcancer, huvud- och halstumörer, sarkom samt cancer i mag- och tarmkanalen.  

Till avdelningen kommer patienter när deras utredning, behandling eller sjukdom kräver inneliggande vård. Det kan gälla behandlingar i form av cytostatika/antikroppsbehandling och olika strålbehandlingar eller att patienterna har exempelvis infektioner eller smärt- och nutritionsproblem. Vi har både akut och elektivt intag och vårdtiderna för våra patienter skiljer sig från någon dag upp till flera veckor. Vi har ett tätt samarbete med övriga avdelningar/mottagningar inom vårt verksamhetsområde och är ex. kopplade till flera forskningsstudier vilket gör att flera studiepatienter vårdas på vår avdelning.

Vår verksamhet är i ständig utveckling, både inom den medicinska vården men också i vårt arbetssätt på avdelningen. Vi gillar att utvecklas och ständigt förbättras!

Ditt uppdrag

Som omvårdnadsassistent på onkologen är du en viktig del i den högspecialiserade vården kring patienterna. Du kommer tillsammans med övriga kollegor på avdelningen arbeta nära patienterna. Din funktion är som en resurs till sjuksköterska Vi är en teknikintensiv avdelning och du får utföra både specifik- och basalomvårdnad. Exempel på möjliga arbetsuppgifter i den specifika omvårdnaden kan vara att hantera och lägga om centrala infarter, blododla, sätta KAD, sätta sondmat, ta venprover, handhava olika sorters drän som exempelvis PTC-katetrar, Ascites- och pleuradrän, m.m. Du har ett nära samarbete med övriga professioner som ingår i teamet kring patienten. Hos oss har du goda möjligheter till utveckling, oavsett om du är ny eller erfaren.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är sjuksköterskestuderande och klar med termin 4 med godkända resultat. Eller läkarstuderande och har tagit dig förbi termin 6 med godkänt i alla kurser hittills. Meriterande är tidigare erfarenhet av jobb på specialiserad slutenvårdsavdelning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Din kompetens

Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du tycker att det är kul att samarbeta tätt med dina kollegor och eftersträvar en positiv stämning i arbetsgruppen. Du arbetar serviceinriktat och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Vidare sätter du alltid patienten i fokus och ser helhetsbilden kring denne. Du tar ansvar för din uppgift, arbetar strukturerat samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vi erbjuder

Vikariat under sommarperioden 210601 - 210822. Arbetstiderna är förlagda till måndag - fredag dag och kväll. Hos oss får du individanpassad introduktion som vi tillsammans kommer överens om utifrån din tidigare erfarenhet och behov. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Therése Magnusson Carlsson 018-611 54 93, therese.carlsson@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Julia Larsson 018-617 37 60 julia.larsson@akademiska.se
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.