Forskningsintresserad specialistsjuksköterska till BUP:s ätstörningsenhet

Sista ansökningsdag 2023-04-02
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS259/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du specialistsjuksköterska med intresse för att vara med och utveckla vården för patienter med ätstörningar och är intresserad av att kombinera ditt arbete med klinisk forskning?

Vi är i en spännande utvecklingsfas där vi i år ska starta upp nationell högspecialiserad ätstörningsvård och säkerställer nu kompetens och viktiga roller. Vi söker därmed dig som är specialistsjuksköterska med intresse för vårdutveckling och vårdvetenskaplig forskning till vår ätstörningsenhet!

Vår verksamhet

Vår enhet tillhör barn- och ungdomspsykiatrin i Region Uppsala och vi ansvarar för patienter upp till 18 år som är i behov av specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård relaterat till ätstörning. Vi värdesätter att arbeta i team och bygger vår behandling på familjebaserad behandling (FBT) där familjen är oerhört viktig i patientens väg mot tillfrisknad. Hos oss kommer du arbeta tillsammans med barnläkare, barnpsykiater, psykologer, dietist, sjuksköterskor/specialistsköterskor, skötare och undersköterskor. Ätstörningsenheten är belägen i psykiatrins hus vid Akademiska sjukhuset.

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus. Det innebär att vi förutom vård bedriver utbildning och forskning. Inom barn och ungdomspsykiatri finns en forskargrupp tillhörande institution för medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet. Inom forskargruppen bedrivs klinisk forskning inom bland annat ätstörningar, och det är i denna grupp du får möjlighet till forskarutbildning/postdoc projekt. Som doktorand i vårdvetenskap får du en forskarutbildad specialistsjuksköterska som huvudhandledare eller forskarkollega om du gör din postdoc här.

Ditt uppdrag

Vi vill ge dig goda förutsättningar för att trivas och utvecklas hos oss och därmed erbjuder vi dig som nyanställd en individanpassad introduktion. Du kommer att ha möjlighet att fördjupa dig inom ämnesområdet samt få möjlighet att ha en mentor.

I ditt kliniska arbete kommer du att ha en viktig roll i teamet och kommer tillsammans med dina kollegor göra bedömningar samt planera och genomföra omvårdnadsåtgärder och behandlingar. Du kommer att möta patienter och deras familjer och tillsammans med kollegor bedriva familjebaserad behandling (FBT) där dina insatser bland annat kommer bestå i att bygga goda vårdrelationer, genomföra medicinska kontroller, psykoedukativ behandling och pedagogiska måltider.

Är du intresserad av en forskarutbildning, dvs. att bli doktorand, eller om du har disputerat och är intresserad av ett postdoc projekt, finns möjlighet till detta inom anställningen. Som specialistsjuksköterska på ätstörningsenheten kan du dela din kliniska tjänst (50%-70%) med doktorandstudier eller ett postdoc projekt (30%-50%). Förläggning av tid sker i överenskommelse. Vi har flera intressanta vårdvetenskapliga frågeställningar inom ätstörningsvården som vi hoppas kan väcka ditt intresse.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska med stort intresse för ätstörningsvård och för vårdutveckling och forskning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ätstörningsvård, vård av barn och unga samt/eller psykiatrisk vård. Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll, som har ett tydligt personcentrerat förhållningssätt och är ansvarstagande. Du behöver både ha lätt för att samarbeta med andra och kunna arbeta självständigt. Vi söker dig som är engagerad och positiv och som kan bidra till en bra arbetsmiljö på enheten. Vid tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. B-körkort kan behövas då resande i tjänsten kan bli aktuellt i samband med hembesök. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Maria Stefansson, 073-866 11 76
Vårdansvarig Marianne Aronsson, 018–611 25 33
Forskargruppsledare professor Mia Ramklint, mia.ramklint@uu.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.