Projektledare konst

Sista ansökningsdag 2023-03-29
Arbetsplats Konstenheten
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL24/2022
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu söker vi dig med stor kunskap om och intresse av samtida konst och god kommunikativ och administrativ förmåga till en tjänst som projektledare på konstenheten. Välkommen till oss!

Konstenheten ansvarar för att köpa in, beställa och förvalta den offentliga konsten inom Region Uppsala. Konsten finns framför allt i vårdens miljöer men också inom administration, utbildning och konferensverksamhet.

Som projektledare ansvarar du för konstnärliga gestaltningsprojekt i enlighet med Region Uppsalas 1%- uppdrag, riktlinjer och processer. Du ingår i en arbetsgrupp om cirka sex personer som har ett tätt samarbete. Tjänsten är på heltid och tills vidare.

Ditt uppdrag

Uppdraget går ut på att leda och samordna större konstnärliga gestaltningsprojekt och att genomföra konstnärliga kompletteringsprojekt. Det ligger i uppdraget att inför varje konstprojekt formulera ett konstprogram som anger de konstnärliga, praktiska och ekonomiska ramarna. Arbetet med gestaltningsprojekten sker i nära samarbete med andra förvaltningar, konstnärer, konsulter i byggnadsprojekten och inte minst olika referensgrupper. Ibland arbetar du tillsammans med en konstkonsult.

Du ansvarar för budget och administration inom de olika projekten och kommer vid behov att arbeta med andra praktiska och administrativa arbetsuppgifter, till exempel registrering och inventering av konst.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom konstvetenskap och med erfarenhet av projektledning. Du har dokumenterad erfarenhet av att skriva konstprogram och texter om konst. Du har stor kunskap om samtida konst och offentlig konst. Du har även erfarenhet av arbete med offentlig konst i rollen som uppdragsgivare. Du har kunskap om byggnadsprocessen och kan läsa ritningar samt har god kunskap i svenska i tal och skrift. Du har även goda kunskaper i office-paketet samt B-körkort. 

Det är meriterande med erfarenhet av ärendehantering i en politiskt styrd organisation.

Din kompetens

Du har vana av och förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp, du tar initiativ och sätter igång aktiviteter som ger resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du är kommunikativ, pedagogisk och lyhörd och löser problem på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt moderna kontor ligger direkt intill Uppsala resecentrum, men du har hela länet som arbetsfält.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef Andreas Bjersby, andreas.bjersby@regionuppsala.se, +46186116282
Fackliga representanter nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Staben, Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola och konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.