Läkarstudenter till sektionen för akut barnsjukvård

Sista ansökningsdag 2023-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS287/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Studerar du till läkare och har kommit en bit i dina studier? Då är du välkommen att anmäla ditt intresse för att finnas tillgänglig för en timanställning för arbete under sommaren inom sektionen för akut barnsjukvård. Vi ser helst att du kommit så långt som termin 6 för att på så sätt arbeta som omvårdnadsassistent hos oss.

Du kommer att ha möjlighet att arbeta antingen på akutmottagningen för barn och unga eller på akutvårdsavdelning 95 E. Det finns även möjlighet för att rotera mellan dessa två verksamheter.
Vi vill därför komma i kontakt med dig som ser ett sommarjobb hos oss som en möjlighet att bygga på ditt cv med värdefull erfarenhet - men också göra en viktig insats i barnsjukvården!

Ditt uppdrag

Som omvårdnadsassistent hos oss arbetar du antingen på akutvårdsavdelning 95 E eller på Barnakuten. Det finns även möjlighet att rotera mellan verksamheterna då de ligger i angränsande lokaler. Som omvårdnadsassistent på akutvårdsavdelning 95 E arbetar du i team tillsammans med andra undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Arbetet innebär sedvanliga arbetsuppgifter för undersköterska på en akutvårdsavdelning för barn och bjuder på stor omväxling avseende svårighetsgrad, innehåll och tempo.

Som omvårdnadsassistent hos oss på barnakuten arbetar du både självständigt med eget ansvar och i team tillsammans med andra undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Arbetsuppgifterna är varierade och innehåller, tillsammans med omvårdnad av barn och anhörig, bland annat provtagningar och inhalationer. Vi lägger stort fokus på patientflöde och patientkontakt. Arbetet bjuder på stor omväxling avseende svårighetsgrad, innehåll och tempo. Våra patienter kommer både gåendes och med ambulans och vi tar ofta emot patienter som kräver ett omedelbart, akut omhändertagande på akutrum. Arbetsdagen på barnakuten består av många möten med våra patienter och deras familjer. Eftersom patienternas sjukdomstillstånd snabbt kan förändras, blir arbetet både omväxlande och utmanande och ett väl fungerande teamarbete är alltid i fokus för patientens bästa. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som

  • är läkarstuderande och har avslutat minst termin sex vid svenskt lärosäte, för arbete med att sköta patienternas basala omvårdnad. Anställningsform beror på din erfarenhet och arbetsuppgifter.

 

Vi erbjuder

Vi behöver dig under sommarveckorna, dvs från vecka 23 tom vecka 34. Arbetet innehåller både dag, kväll och nattjänstgöring. Vi önskar att du har möjlighet att arbeta minst 5-6 veckor under denna period. Introduktion kommer ske utifrån överenskommelse med oss där du får din anställning och börjar med fördel redan under vårterminen 2023.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef sektionen för akut barnsjukvård Alexandra Eliasson 018-617 17 47
Avdelningschef sektionen för akut barnsjukvård Ebba Jungward 018-617 17 49
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Du kommer få besvara ett antal frågor för att vi lättare ska kunna få en bild av din erfarenhet, utbildningsbakgrund och intresseområden, men också kring hur du ser att du skulle kunna jobba hos oss. Vi ser gärna att du laddar upp ett aktuellt resultatintyg från universitetet som bilaga till din ansökan. 

Vi vill passa på att tipsa dig om att flera av våra avdelningar också har annonser för sommarvikariat på vår hemsida som du som läkarstudent naturligtvis också är välkommen att söka. Dessa hittar du Sök lediga tjänster på Akademiska sjukhuset | Akademiska. Skriv ordet "sommar" i sökfältet så får du fram dessa. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.