Undersköterska /laboratoriebiträde till klinisk genetik

Sista ansökningsdag 2023-04-02
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS295/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk genetik är en av Akademiska laboratoriets fem sektioner. Vårt upptagningsområde är Sjukvårdsregion Mellansverige och sektionen har cirka 80 medarbetare som arbetar med sjukvård, forskning och undervisning samt utveckling. Klinisk genetik är en expansiv och spännande verksamhet som finns på Rudbecklaboratoriet. Vi är en ackrediterad högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik av medfödda och förvärvade genetiska avvikelser och tillhandahåller genetisk vägledning i familjeutredningar. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO15189 och omfattas av miljöcertifiering enligt ISO 14001.

Ditt uppdrag

Vi söker nu en undersköterska/laboratoriebiträde till klinisk genetik på heltid. Som undersköterska/laboratoriebiträde på klinisk genetik är arbete fördelat lika mellan på patient- och provmottagningen.

Arbetet på provmottagningen sker på vårt laboratorium tillsammans med BMA, sjukhusgenetiker och läkare på kliniken. Provmottagningen tar hand om alla patientprover som kommer till klinisk genetik. I arbetet ingår bland annat märkning och registrering av inkomna prover och hantering av prover som vi skickar till andra laboratorium för analys. Till arbetsuppgifterna hör också övrig förekommande administration inom verksamheten som till exempel hantering av fakturor, beställning av inköp, mottagande av leveranser och kontakt med våra kunder/vårdgivare, leverantörer, transportföretag med flera.

Arbetet på patientmottagningen sker tillsammans med genetiska vägledare, läkare och medicinska sekreterare. Mottagningen är uppdelad i tre specialinriktningar: onkogenetisk, allmängenetisk och barngenetisk mottagning. I arbetet ingår kontakt med patienter, vårdgivare och praktiskt och administrativt arbete inför familjeutredningar, till exempel hantering av remisser, provtagningsunderlag, patientutskick, hantering av blodprover och venprovtagning vid behov. Översyn av våra mottagningsrum och bemanning av servicetelefon för frågor från vårdgivare ingår. Utvecklingsområde är arbete med kvalitetsregister. Tjänsten är ny för patientmottagningen och du kommer ha en aktiv roll i arbetslaget och förväntas bidra till att utveckla patientmottagningens flöden och rutiner.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har ett gott bemötande, är bra på att kommunicera och är ansvarstagande. Du är flexibel, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du sätter värde på att ha en roll som bidrar till att allt flyter på bra inom verksamheten. Du har integritet och kan hantera sekretessfrågor. Du arbetar självständigt och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och för vår verksamhet genom att driva dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Din kompetens

Du är utbildad undersköterska/laboratoriebiträde. Du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift på svenska och har grundläggande kunskaper i engelska. Du har vana vid att arbeta i journalsystem och besitter en bred administrativ kompetens samt god datorvana. Meriterande är om du har arbetat på patientmottagning och/eller inom laboratoriemedicin.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning heltid med tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef patientmottagning Charlotte Z Möller, charlotte.moller@akademiska.se, 018-661 97 21
Avdelningschef provmottagning Lila Shokohideh, lila.shokohideh@akademiska.se, 018-611 59 81
Facklig representant nås via växeln 018 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Märk din ansökan med referensnummer och skicka in den senast 2023-04-02. Bifoga CV och övriga handlingar som styrker din utbildning och erfarenhet. Urval och intervju kan komma att ske löpande.

OBS, viktig information om din anställning:
Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)  Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.