Kommunikationschef

Sista ansökningsdag 2023-03-30
Arbetsplats Kommunikationsavdelningen, webbkommunikation
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK29/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Webbkommunikation är en av fyra enheter på Region Uppsalas kommunikationsavdel­ning. Avdelningen ansvarar för att ge kommunikativt stöd till Region Uppsalas nio förvaltningar med verksamhet inom kultur, kollektivtrafik, regional utveckling, hälso- och sjukvård. Webbkommunikation ansvarar för webbutveckling, webbinnehåll och grafisk produktion. 

På webbkommunikation arbetar 14 medarbetare – webbkommunikatörer, webbstrateger och grafiska producenter. Som kommunikationschef planerar, fördelar och följer du upp arbetet och ansvarar för en god arbetsmiljö.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att driva utvecklingen av webbkommunikationsarbetet. Både ur invånarnas perspektiv och Region Uppsalas övergripande målbild. Du ansvarar för webb och Region Uppsalas digitala närvaro, exklusive press och nyheter.

I rollen är det viktigt att du kan uppnå resultat i en föränderlig miljö där tempot stundtals är högt. Du behöver ha förmåga och intresse att skapa ett gott samarbete och en god balans mellan intern och extern kommunikation. Som kommunikationschef bidrar du även till att skapa ett arbetssätt där det digitala perspektivet finns med från början.  

Du är organisatoriskt placerad på Regionkontorets kommunikationsavdelning. Du är underställd kommunikationsdirektören och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med tre chefskollegor. Tillsammans vidareutvecklar ni avdelningen bestående av 50 medarbetare. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom medie-, kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av såväl strategiskt som operativt webbnära kommunikationsarbete och dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.  

Det är meriterande om du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete samt att arbeta i en offentlig verksamhet eller politiskt styrd organisation. Det är också meriterande om du har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete där du arbetat med förändrings­kom­muni­ka­tion.  

Din kompetens

Du är en trygg ledare som kan leda och motivera andra för att nå gemensamma mål. Det är en självklarhet att du är tydlig, resultatinriktad och att du planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du är utvecklingsinriktad, drivande, har en god samarbetsförmåga och är bra på att bygga relationer.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. 

Inom Region Uppsala har alla chefer och ledare en viktig roll. Genom dig som chef kan medarbetare växa och bidra till ännu bättre service för medborgarna. Vi vill ge våra ledare rätt förutsättningar att lyckas i sin roll. Därför erbjuder vi bland annat flera ledarutbildningar för våra chefer.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta Kommunikationsdirektör Rebecca Fredriksson, 018-611 60 72, vid frågor om tjänsten och HR-partner Towe Jansson Wahlnäs, 018-617 49 91 vid frågor om rekryteringsprocessen.

Fackliga representanter: Ledarna - Björn Gustafsson, 017-145 11 42. Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Regionkontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Regionkontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, digitaliseringsavdelningen, forsknings- och innovationsavdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.

Regionkontoret har cirka 550 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!