Logistiker inom transport- och lageroptimering

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Regioninköp och upphandling
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK30/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Region Uppsala är en politiskt styrd organisation som ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur samt för regional utveckling. Tillsammans arbetar vi med länets kommuner, högskolor, näringsliv och andra aktörer för att skapa de bästa förutsättningarna för våra invånare.

Logistiker inom transport- och lageroptimering

Till enheten Regioninköp och upphandling söker vi en driven och analytisk logistiker med särskilt ansvar för transport och lageroptimering! Detta är en nyinrättad roll som ska bidra till att utveckla det regionövergripande arbetet gällande logistik. Vi är en trygg och stabil arbetsgivare och hos oss erbjuds du ett spännande och inspirerande jobb i en samhällsviktig organisation. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Rollen som logistiker med särskild kompetens och ansvar inom transport- och lageroptimering är ny hos oss och är både strategisk och operativ med huvudsyftet att skapa en förhöjd kompetens och styrning av regionens logistiska flöden. Du blir en viktig del av en ny organisation inom enheten Regioninköp och upphandling och tillsammans med dina kollegor skapar och utvecklar ni verksamheten och implementerar rutiner, processer och system. Du arbetar proaktivt med regionens övriga verksamheter där målet är att ständigt utveckla logistiken och lagerhållningen, bland annat genom att kontinuerligt analysera flöden och nyckeltal för att optimera processerna. Logistikflöderna är av varierande storlek och komplexitet, vilket gör din arbetsdag varierande och bred. Du rapporterar till logistikchefen.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom logistik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet av en liknande roll inom logistik/lager. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av att delta i utvecklingsprojekt inom logistik, har du även varit projektledande är det ett plus. Du har goda kunskaper i analysverktyg och ERP-system. Det är meriterande om du har kunskap inom relevanta ISO-standarder. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

Som person är du analytisk, initiativtagande och drivs av att arbeta i en utvecklande miljö där du får utrymme att arbeta med processförbättringar. Du är trygg i din yrkesroll och har god förmåga att identifiera samband, skapa analyser och dra slutsatser. Vidare är du en lyhörd lagspelare med god kommunikativ förmåga och stor integritet.

Annat viktigt att veta

För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Det kan komma att göras en säkerhetsprövning och registerkontroll före anställning, i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. 

Övrig information

Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt. Det finns möjligheter att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse. Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult på Jobbet.se, Matilda Festin på 072-0503217. Fackliga representanter: SACO: Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. 

Krav

 

  • Svenskt medborgarskap
  • Högskoleutbildning inom logistik alternativt motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet
  • Minst fem års arbetslivserfarenhet av en liknande roll inom logistik/lager
  • Erfarenhet av att delta i utvecklingsprojekt
  • Goda kunskaper i analysverktyg och ERP-system
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort

 

Meriterande

 

  • Erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt
  • Kunskap inom relevanta ISO-standarder
Sök jobbet

Om Regionkontoret