PTP-psykologer

Sista ansökningsdag 2023-03-27
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS322/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde psykiatri har cirka 800 medarbetare och är indelat i fem sektioner; affektiva sjukdomar, akut- och konsultpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri, beroende- och neuropsykiatri och psykosvård- och rättspsykiatrisk vård. Forskning och undervisning är integrerade delar i verksamheterna. Verksamheten bedrivs i Psykiatrin Hus på sjukhusområdet, på Kungsgatan centralt i Uppsala samt vid mottagningar i Enköping och i Norra länet. 

Ditt uppdrag

Syftet med PTP (praktisk tjänstgöring för psykologer) är att psykologen påbörjar sin utveckling mot en professionell identitet genom att tillämpa de kunskaper psykologutbildningen givit. PTP ger övning och fördjupade kunskaper i psykologyrket och dess olika ansvars- och kompetensområden inom en organisation. Genom att utöva kunskaperna i praktiskt psykologarbete under handledning, skapas förutsättningar för yrkesverksamhet i självständig ställning. Alla PTP-psykologer inom verksamhetsområde psykiatri erbjuds att delta i ett PTP-program. Programmet består av seminarieserier och studiebesök inom olika områden och verksamheter i och utanför verksamhetsområde psykiatri. Tid och tillfälle ges till reflektion och erfarenhetsutbyte inom PTP-gruppen. PTP tjänstgöring inom Akademiska sjukhuset i Uppsala sker enligt Socialstyrelsens riktlinjer. Tjänstgöringen omfattar både individinriktat patientarbete samt övrigt psykologarbete. 

Dina kvalifikationer

Psykologexamen

Vi erbjuder

Tidsbegränsad anställning, 1 år. Heltid. Inför tillsättning av tjänst tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Studierektor för PTP-psykologer, psykolog Karin Lindersson, 018-611 21 32
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018 – 611 00 00
För att få mer information om våra olika områden kan du kontakta: 

Affektiva sjukdomar:                                      
Psykiatrimottagningen för unga vuxna, avdelningschef Patrik Molarin, 018-611 24 18
Affektiva mottagning 2, avdelningschef Tony Bengtsson, 018-612 20 67
Ätstörningsenheten för vuxna, avdelningschef Elisabet Welch, 018-617 70 14

Barn- och ungdomspsykiatrin:                                                    
Barn- och ungdomspsykiatri Start, avdelningschef Helena Eriksson, 018-611 79 18
Barn- och ungdomspsykiatri Mottagning 1, avdelningschef Helena Eriksson, 018-611 79 18

Beroende- och neuropsykiatri
Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna, avdelningschef David Ardler, 018-611 92 72
Norra länets psykiatriska mottagning, avdelningschef Anna Thurang, 018-617 16 31

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.