Sjuksköterska med diabeteskompetens

Sista ansökningsdag 2023-04-11
Arbetsplats Eriksbergs vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH109/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Sjuksköterska med diabeteskompetens till Eriksbergs vårdcentral!

Vår diabetessköterska går i pension och vi ser fram emot att få välkomna en ny medarbetare till vårt kompetenta diabetesteam! Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med start snarast möjligt, eller enligt överenskommelse. Tjänsten är delad, 50% som diabetessköterska och 50% som mottagningssköterska. Har du önskemålet att enbart arbeta med diabetes är vi flexibla kring tjänstgöringsgraden.  

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag och kompetens

Vi söker framför allt dig som vill arbeta med diabetes. På Eriksbergs vårdcentral har vi kommit långt i arbetet med primärvårdens fastställda process för diabetes. Hos oss arbetar diabetessjuksköterska, läkare, dietist och fysioterapeut tillsammans. Diabetessköterskan arbetar självständigt med patientgruppen, men har också regelbundna ronder med läkare och träffar med övriga i teamet. För dig som vill finns också möjlighet att leda grupper ihop med kollegorna i teamet. Utöver diabetesmottagningen kommer du att ingå i en sköterskegrupp med ca 10 mottagnings- och distriktssköterskor. 

Vi söker dig som är flexibel, gillar teamarbete, tycker om att ta helhetsansvar och har en stor vilja att ständigt utveckla verksamheten med patienten i fokus. Du är legitimerad sjuksköterska och utbildad inom diabetesvård. Det är en merit om du har några års erfarenhet av mottagningsarbete inom primärvård. Din arbetstid kommer främst att bestå av egen mottagning för diabetespatienter men även av telefonrådgivning och ordinarie mottagningsarbete.

Vår verksamhet

Eriksbergs vårdcentral ligger vid Västertorg i stadsdelen Eriksberg i Uppsala. Vi har ca 8 000 listade patienter och är ungefär 35 medarbetare. Vi erbjuder det mesta inom primärvård och på vårdcentralen arbetar alla för att ge våra patienter bästa möjliga omhändertagande. Den breda variationen från barnfamiljer till äldre patienter skapar en stimulerande och utvecklande arbetsplats. Vårdcentralen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Våra vårdcentraler finns i hela länet. Vi arbetar med patienten, i team på vårdcentralen och samarbetar med kollegor på olika vårdnivåer.

Eriksberg är en stabil och välfungerande vårdcentral som satsar på god arbetsmiljö. Vi tror att en rimlig arbetsbelastning och trivsel är vägen till långsiktig hållbarhet. Som distriktssköterska får du stöd av kollegor, ett varierat arbete samt möjlighet att utvecklas och utmanas medicinskt. Du får också goda möjligheter till fortbildning, både internt och externt. 

Vill du veta mer?

Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Sandra Waara på tel 018-611 79 65 om du vill veta mer om arbetet och verksamheten.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga kopia på din legitimation, meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens och erfarenhet. Välkommen med din ansökan senast 11:e april.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.