Specialmedicins vårdavdelningar söker vikarier till sommaren 2023

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS335/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Som undersköterska, sjuksköterskestudent eller läkarstudent ger vi dig möjligheten att arbeta hos oss i sommar. Du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv.

Vår verksamhet

Vi bedriver en högspecialiserad vård inom gastroenterologi, njurmedicin, reumatologi, endokrinologi, diabetes och dermatologi. Gemensamt för alla dessa patientgrupper är att det rör sig om kroniska sjukdomar. Patientgrupperna vi möter har autoimmuna tillstånd, inflammatoriska systemsjukdomar, över- eller underproduktion av något hormon, ärftliga metabola sjukdomar samt olika typer av hudsjukdomar ofta med komplexa sår.

Vi arbetar främst med utredning och behandling i ett team bestående av vårdlagsansvarig sjuksköterska och undersköterska samt vårdlagsresurser däribland omvårdnadsassistenter. Utredningarna och behandlingarna består till stor del av kliniska bedömningar, provtagningar, infusionsbehandlingar, förberedelser inför undersökningar samt pre- och postoperativ vård.

Ditt uppdrag 

Som undersköterska kan du arbeta efter fullgjord undersköterskeutbildning. Är du sjuksköterskestudent i T3 eller läkarstudent i T5 har du möjlighet att arbete med undersköterskeuppgifter. Som undersköterska eller student i T3 respektive T5 har du med ansvar för den basala omvårdnaden, genomför ordinerade kontroller och rapporterar avvikelser till ansvarig sjuksköterska. Utvärderar patientens mående, säkerställer vätske- och näringsintag samt mobiliserar patienter. Efter delegeringar har du möjlighet att utföra venprovtagning, KAD-sättning, peritonialdialys samt genomföra större såromläggningar.

Har du fullgjort T4 på sjuksköterskeprogrammet eller T9 på läkarprogrammet kan du arbeta som omvårdnadsassistent/underläkare med omvårdnadsfokus. Här arbetar du nära sjuksköterskan och tilldelas ytterligare delegeringar så som PVK-sättning och in- och utskrivning av patienter. Det primära patientansvaret ligger på legitimerad sjuksköterska, så också läkemedelsansvaret.

Är vi rätt för varandra?

Vi söker nu dig som vill satsa på din egen professionella utveckling. Du ska ha fullgjort undersköterskeutbildningen alternativt ha fullgjort som T3 på sjuksköterske- eller T5 läkarprogrammet.

Introduktion och fortsatt utveckling

- Individuellt anpassad introduktion.
- Vi erbjuder ett sommarvikariat som därefter kan övergå i en timanställning under kommande terminer.
- Efter avslutad sommaranställning som omvårdnadsassistent finns möjligheten till erbjudande om delvis betalda sjuksköterskestudier under T6.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetstiden kommer att vara förlagd till dag och kväll samt helg alternativt rotation till natt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Linnea Lönn 018-611 99 95

Avdelningschef Lena Bolm 018-611 27 05
Biträdande avdelningschef Åsa Lidman 018-611 39 07
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum. Så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.