ST-läkare till geriatriken på Akademiska sjukhuset i Uppsala

Sista ansökningsdag 2023-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS347/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Geriatriken på Akademiska sjukhuset ansvarar för högspecialiserad geriatrisk vård baserad på multiprofessionella teambedömningar av den äldre patienten utifrån den medicinska, fysiska, psykiska och sociala funktions- och aktivitetsförmågan. Främsta målgruppen är sköra äldre med flera interagerande hälsoproblem och minskade reserver att återhämta sig vid akut sjukdom. Diagnostik, behandling, vårdplanering och rehabilitering bedrivs i sluten- och öppenvård med hela patienten och dennes individuella behov i fokus. Vi ansvarar i samarbete med Uppsala universitet för undervisning, forskning och utveckling inom diagnostik och behandling av åldrandets sjukdomar. I vår läkargrupp om runt 30 läkare finns ett dynamiskt inflöde av vikarierande underläkare, en stor grupp ST-läkare och allt från nya specialister till rutinerade överläkare och professorer.

Ditt uppdrag

Som ST-läkare hos oss:

  • ingår du i ett sammansvetsat och glatt gäng med stor kompetens inom geriatrik
  • har du möjlighet att arbeta på ett universitetssjukhus där utbildning, forskning och undervisning ingår som en naturlig del
  • får du god handledning av erfarna kollegor och möjlighet att tillsammans med din handledare utforma din individuella utbildningsplan
  • har du stora möjligheter till både variation och att fokusera på eventuellt specialintresse
  • ingår du i vår egen primärjourslinje med några pass per månad

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och är intresserad av att påbörja specialistutbildning inom geriatrik. Tidigare erfarenheter av undervisning, medicinskt utvecklingsarbete samt forskning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100%. I tjänsten ingår beredskapsjour. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Jonas Engman, 018-617 03 91, jonas.engman@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Förutom CV och personligt brev önskar vi se ditt legitimationsbevis.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.