Sektionschef Biostatistik

Sista ansökningsdag 2023-04-07
Arbetsplats UCR
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS350/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du ha ett spännande, omväxlande arbete i en dynamisk och innovativ miljö? Ett arbete där du verkligen gör skillnad och bidrar till att förbättra människors hälsa.


Vi söker en chef för att leda Biostatistiksektionen inom Uppsala Clinical Research Center (UCR).

Vår verksamhet 

Uppsala kliniska forskningscentrum (UCR) är en centrumbildning inom Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, Region Uppsala. UCR har som mission att förbättra hälsan hos människor i Sverige och hela världen. Vi erbjuder rådgivning och service inom klinisk forskning samt kvalitetsuppföljning inom hälso- och sjukvården. Våra kunder är huvudsakligen akademiska forskare, läkemedelsföretag och medicintekniska företag. Inom UCR finns idag ca 120 medarbetare fördelade på sektionerna klinisk forskning, biostatistik, kvalitetsregister och support. Biostatistiksektionen består av 18 biostatistiker och statistiska programmerare varav tre är docenter och hälften är disputerade.

Biostatistiksektionen har en viktig roll i det vetenskapliga samarbetet med forskare och företag när det gäller ansökningar, frågeställningar, datahantering, statistisk analys och rapportering och tolkning av resultat både inom större kliniska studier och vid mindre statistiska konsultationer. UCR och Biostatistiksektionen har ett brett samarbete med både svenska och internationella forskargrupper t ex i komplexa projekt som stora registerbaserade randomiserade studier (R-RCT), ett område där UCR är världsledande och har unik kompetens. Sektionens medlemmar undervisar också inom både grund- och forskarutbildning.

Om tjänsten

Rollen som sektionschef är mycket varierande och utvecklande. Här bidrar du med att stödja och utveckla Biostatistiksektionens arbete och den kliniska forskningen lokalt, nationellt och internationellt.

Arbetet innebär samverkan med såväl interna medarbetare som externa sponsorer, prövare, forskare och myndigheter i både akademiska och industrisponsrade studier.

Som chef för Biostatistiksektionen leder du sektionens arbete och ingår i UCRs ledningsgrupp, tillsammans med övriga sektionschefer och verksamhetschef.

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap och gärna chefskap med personalansvar. Arbetsuppgifterna kräver relevant akademisk utbildning, gärna inom statistik eller närliggande områden, samt att du har en stark vetenskaplig förankring. Erfarenhet inom biostatistikområdet, av klinisk forskning/kliniska prövningar, observations-/registerstudier och epidemiologi är meriterande. Arbetet kräver goda kunskaper i såväl svenska som engelska, i både tal och skrift.

Om dig

Vi söker dig som är drivande och har förmåga att visa starkt engagemang för både UCRs, din egen och andras utveckling. Ditt ledarskap präglas av att du uppvisar mod och tydlighet i kombination med ödmjukhet och lyhördhet.

Du har god förmåga att skapa och förvalta goda relationer samt att skapa resultat i nära samarbete med andra. Du har också förmåga att kombinera helhetsperspektiv på kort och lång sikt med att möjliggöra goda arbetsförhållanden för medarbetarna.

Du har ett genuint intresse att leda och skapa förutsättningar för medarbetarnas och gruppens fulla potential. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en forskningsmiljö där du och dina medarbetare får arbeta inom olika sjukdomsområden och med olika forskningsfrågeställningar.

Goda förutsättningar för balans i livet är viktigt för oss och vi tillämpar flextid och har förmånliga villkor gällande bland annat semester. För att främja ett hållbart arbetsliv erbjuder vi friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid.

Villkor

Heltid, tillsvidare. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta verksamhetschef, Maria Eriksson Svensson, 0722-121719, maria.k.svensson@ucr.uu.se

Katarina Durk Boustedt, HR
katarina.boustedt@ucr.uu.se

Facklig representant för Ledarna, nås via växeln: 018-611 00 00
SACO: niclas.eriksson@ucr.uu.se, susanna.thornqvist@ucr.uu.se 
Vision: johanna.vintersved@ucr.uu.se 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset