Vikarierande fysioterapeut till Akademiska barnsjukhuset

Sista ansökningsdag 2023-03-26
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS356/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Barnsjukhuset är Akademiska sjukhusets barnklinik. Våra fysioterapeuter tillhör Barnsjukhusets arbetsterapi- och fysioterapiavdelning som sorterar under sektionen för paramedicin. Sektionen består av flera olika yrkeskategorier såsom arbetsterapeuter, logopeder, psykologer, förskollärare och dietister. Inom Akademiska barnsjukhuset ryms för närvarande sju olika sektioner däribland akut barnsjukvård, kirurgi, onkologi och neonatologi och är en mycket trevlig arbetsplats med hög trivsel och skickliga medarbetare.

Nu söker vi en vikarierande fysioterapeut till sektionen för paramedicin då vi har kollegor som kommer att vara tjänstlediga deltid för forskning. Verksamheten omfattar planerad och akut verksamhet för läns-, riks- och regionpatienter. Fysioterapeuterna på Barnsjukhuset ing 95 arbetar både inom sluten -och öppenvård, det senare ofta i nära samarbete med de olika specialistmottagningarna. Dessutom medverkar fysioterapeut i olika team kring specifika diagnosgrupper. Verksamheten inrymmer såväl bedömning och undersökning som rådgivning och behandling samt undervisning och forskning.

Ditt uppdrag

Som fysioterapeut kommer du ha ett självständigt ansvar för bedömning och behandling, där val av åtgärder ska baseras på tillgänglig evidens och befintliga riktlinjer. Fokus i ditt arbete kommer ligga på fysioterapeutiska insatser för barn med besvär i rörelse- och stödjeapparaten såsom juvenil idiopatisk artrit (JIA) och olika typer av smärttillstånd. Barn med långvariga besvär efter commotio är också en grupp som kan bli aktuell. Vi fysioterapeuter hjälps åt att täcka för varandra och anpassar uppdraget efter behovet, du ska därför vara förberedd på att hantera flera olika diagnoser.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med barn och deras familjer. Kunskap inom området rörelse-stödjeapparaten är meriterande såsom tidigare vana av att arbeta inom slutenvård. Flexibilitet, självständighet och god samarbetsförmåga är personliga egenskaper som vi värdesätter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi har en utbildad klinisk handledare för dig som är ny i yrket.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat under resterande del av 2023 med 50% tjänstgöringsgrad. Ev. möjlighet till förlängning då vår ordinarie medarbetare är tjänstledig för doktorandutbildning. Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Christine Gibson christine.gibson@akademiska.se
Biträdande avdelningschef och fysioterapeut Cecilia Montgomery 018-617 19 64
För SACO Fysioterapeuterna Emma Sandelin 018-611 53 67

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här?ryms all kompetens ett barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en?riktigt?bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans.