Konsttekniker

Sista ansökningsdag 2023-04-03
Arbetsplats Konstenheten
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL07/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu söker vi en konsttekniker med kunskap om och förståelse för konst i offentlig miljö. 

Konsenheten ansvarar för att köpa in, beställa och förvalta den offentliga konsten inom Region Uppsala. Konsten finns framför allt i vårdens lokaler men också inom administration, utbildning och konferensverksamhet. Du ingår i en arbetsgrupp om cirka sex personer som har ett tätt samarbete. Tjänsten är på halvtid och tills vidare.

Ditt uppdrag

Som konsttekniker har du ansvaret för alla de tekniska frågor som ryms inom arbetet med offentlig konst, till exempel installation och demontering av konst, transporter och emballering. Du bistår projektledarna för offentlig konst med förslag på tekniska lösningar och beställer ramningar. Du utför enklare reparationer och snickeriarbeten.

I uppdraget ligger även att sammanställa konstkollektioner och genomföra mindre konstkompletteringar.

Tjänsten innebär delvis tunga lyft.

Dina kvalifikationer

Krav: 

  • Erfarenhet av arbete med konstinstallationer
  • Dokumenterad erfarenhet av och god förståelse för hantering av konstverk i samband med emballering, transport, montering och demontering. 
  • Erfarenhet av snickeriarbete och monteringar
  • B-Körkort

Meriterande: 

  • Högskoleutbildning inom konstområdet
  • Arbetat med konst i offentlig miljö

 

Din kompetens

Du har vana av och förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är noggrann och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du är kommunikativ, pedagogisk och lyhörd i samarbetet med andra och löser problem på ett serviceinriktat och konstruktivt sätt.

Vi erbjuder

Tjänsten är tillsvidare och omfattar 50%, med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt moderna kontor ligger direkt intill Uppsala resecentrum, men du har hela länet som arbetsfält.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef Andreas Bjersby, andreas.bjersby@regionuppsala.se, +46186116282
Fackliga representanter nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Staben, Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola och konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.