Biomedicinsk analytiker sökes till blodgivningen - sommar 2023

Sista ansökningsdag 2023-04-09
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS359/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska laboratoriet svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik, rådgivning, forskning, utveckling och utbildning. Vi är indelade i fem olika sektioner som tillsammans är verksamma inom tio olika laboratoriemedicinska kunskapsområden – transfusionsmedicin, immunologi, kemi, farmakologi, bakteriologi, virologi, vårdhygien, patologi och cytologi samt genetik. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i vår mellansvenska region. Akademiska laboratoriet är en verksamhet i ständig förändring. Sammanlagt är vi ca 500 anställda med verksamhet på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping samt i vår blodgivningstrailer. 

Avdelningen för Hemoterapi ansvarar för blodtappning på Akademiska sjukhuset och via blodgivningstrailer på flertal tappningsställen i regionen och närliggande regionlandsting. Här sker även framställning av blodkomponenter och patientbehandlingar med aferesteknik. 

Ditt uppdrag

Välkommen till vårt gäng på Blodcentralen! Som legitimerad biomedicinskanalytiker hos oss kommer du att arbeta med hela blodpåsekedjan, från att blodpåsen tappas till att den är redo att lämnas ut till patient! Du kommer att utföra tappning av blodgivare på blodcentral, i blodgivningstrailer och blodbuss. Du kommer också få arbeta med beredning av blodkomponenterna fram till dess att de är klara att lämnas ut. Många av arbetsuppgifterna utförs i nära samarbete med kollegor och innebär mycket kontakt med blodgivare. Behörighet att arbeta självständigt ges gradvis.  

Arbetstiden är främst förlagd till vardagar med kvällstjänstgöring en eller ett par kvällar per vecka. Förutom arbete i Uppsala ingår även tjänstgöring i vår blodgivningstrailer och blodbuss. Tappning med blodgivningstrailer sker måndag till torsdag och arbetstiderna varierar, ibland dagtid, ibland kvällstid, ofta övernattningar. Arbetsgivaren står för hotellkostnad på annan ort. Arbetstiderna i blodgivningstrailern är längre måndag till torsdag och ger därför ledigt fredagen samma vecka.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Hos oss är det viktigt med kommunikation, både med kollegor och blodgivare och du kan därför uttrycka dig väl i tal och skrift. 

Din kompetens

Du tycker om att samarbeta med andra och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen. Vi är en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetskrav. Du är därför kvalitetsmedveten och van att arbeta enligt fastställda rutiner. Du är ödmjuk och du har respekt för blodgivares integritet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Du erbjuds ett sommarvikariat på heltid med chans till förlängning. Start 23-06-01 eller enligt överenskommelse. B och C1-körkort är meriterande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sarah Ryner 018- 611 41 91 eller sarah.ryner@akademiska.se
Facklig representant Naturvetarna: Inga-Lill Sparr 018-6114162

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.