Sjuksköterska natt på akutmottagningen för infektionssjukdomar

Sista ansökningsdag 2023-04-10
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS360/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Infektionssjukvård är en specialitet som omfattar olika smittsamma sjukdomar och andra infektiösa tillstånd som befolkningen drabbas av. En infektion kan vem som helat råka ut för, oavsett ålder och grundläggande hälsa. Det betyder att vi vårdar en stor variation av patienter; unga som gamla, tidigare friska personer liksom människor med olika underliggande hälsoproblem. Det kan vara allt ifrån akuta livshotande tillstånd till kroniska infektioner som kräver långvarig behandling.

Vi har sedan 2020 haft öppet för akutintag nattetid för att kunna ta emot patienter dygnet runt. Med den situation som rått på sjukhuset har det ibland inneburit att patienter blir kvar hos oss i väntan på en vårdplats, vilket ställt nya krav på verksamheten. Vi vill erbjuda en trygg och säker vård till alla, och har ett nära samarbete med vår kvalitetssjuksköterska för att ständigt behålla fokus på patientsäkerheten. Vi har bl a ökat antalet undersköterskor i arbetslaget för att säkerställa en god omvårdnad för den som får stanna hos oss under längre tid. Enligt beslut skall den nattöppna verksamheten fortsätta t o m 30/9.

På akutmottagningen för infektionssjukdomar tar vi emot patienter med akuta infektioner som kräver högspecialiserad vård. Listan över sjukdomar som vi behandlar här kan göras lång, allt ifrån sepsis till luftvägsinfektioner, hudinfektioner och tropiska sjukdomar. Många patienter söker direkt till infektionsakuten, men man kan även bli remitterad hit eller komma med ambulanstransport. Vi undersöker, utreder och behandlar våra patienter under deras besök hos oss. Ibland kan man lämna sjukhuset redan samma dag, medan andra behöver läggas in för fortsatt vård. Arbetstempot är ofta högt och patientflödet kan ibland vara intensivt, vilket gör arbetsdagarna innehållsrika.

Bredden och variationen gör arbetet intressant och ständigt utvecklande. ”Man lär sig någonting varje dag” är en vanlig kommentar även från dem som jobbat här under många år. Kunskap om infektionssjukdomar och smittspridning har man nytta av oavsett vilket område man väljer att jobba med i framtiden, och vart i världen man än vill arbeta.

Infektionsakuten är en pilotavdelning i projektet ”hållbar bemanning”, vilket innebär extra satsningar på att rekrytera och behålla fast anställda sjuksköterskor. Målet är att bygga en verksamhet på solid grund där våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi stävar efter att du som anställd hos oss ska få möjlighet att få se vården ur olika perspektiv, och uppmuntrar till rotationstjänstgöring mellan akutmottagningen och vårdavdelningen.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på infektionsakuten jobbar du i ett team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Din roll är bl a att ansvara för patientflödet och logistiken runt patienten, så att det akuta omhändertagandet blir effektivt och patientsäkert. Du möter patienter med en stor variation av symptom och sjukdomsbilder.

Du ansvarar för triagering, provtagning och prioritering av patienterna. Våra sjuksköterskor och undersköterskor medverkar också vid olika undersökningar för att tillsammans med våra läkare komma fram till rätt diagnos. Det är ett spännande utredningsarbete som leder till att vi snabbt kan påbörja behandling och ofta bota våra patienter. Arbetet innebär mycket patientkontakt och kräver en utvecklad förståelse för patientens omvårdnadsbehov. Du blir patientens trygghet och stöd i en situation som kan upplevas som påfrestande för både den som är sjuk och deras anhöriga.  

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med särskilt intresse för akut- och infektionssjukvård. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av akutsjukvård, men vi ser det inte som ett krav.

Din kompetens

Du trivs med att arbeta i ett akutflöde, med ständigt nya patientkontakter. Du har en förmåga att behålla lugnet i akuta situationer och när det råder hög arbetsbelastning. Du är van att arbeta självständigt, men gillar att vara en del i ett team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och viljan att utvecklas genom ett ständigt lärande.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en anställning som sjuksköterska, på heltid eller den omfattning som passar dig. Vi jobbar aktivt med schemaläggning för att i möjligaste mån anpassa medarbetarnas arbetstider efter individuella önskemål och behov. Om man önskar så finns möjlighet till rotationstjänstgöring dag/natt, och efter den 30/9 kommer vi ha ett fortsatt behov av sjuksköterskor på kliniken. Helgtjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kom gärna på besök eller ring, så berättar jag mer!
Avdelningschef Katarina Öberg, 018-611 35 70, katarina.b.oberg@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet Amelie Lidén, 018–611 56 29

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.