Avdelning 85B1 söker nattsjuksköterska

Sista ansökningsdag 2023-03-31
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS361/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelning 85B1 ingår i verksamhetsområdet neuro. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning. Avdelning 85B1 har 14 vårdplatser för strokepatienter. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke.

På avdelning 85B1 arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, läkare, logopeder, dietist, kurator och en vårdplatskoordinator. Vi arbetar i team där våra olika kompetenser bidrar till att ge patienten en god, säker och omfattande vård. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”rädda hjärnan” vårdkedjan.

Som sjuksköterska på avdelning 85B1 så ingår en rikstäckande strokekompetensutbildning i din utbildningsplan. Efter godkänd utbildning erhåller du certifiering inom ditt område. På avdelningen pågår många aktiva arbetet parallellt och vårt stora mål är att bli Årets strokeavdelning 2023! På avdelning 85B1 har vi återkommande avstämningar dagligen där avdelningschef och biträdande avdelningschef närvarar. Vi arbetar aktivt med daglig reflektion som en del i vårt arbete att tydliggöra omvårdnaden på avdelningen.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på strokeavdelning 85B1 kommer du att arbeta med akutsjukvård för vuxna strokepatienter. Du arbetar nära patienten och samverkar med andra vårdgivare/samhällsinsatser samt med närstående. Du ansvarar för omvårdnadsprocessens samtliga steg, administrerar läkemedel och leder och fördelar arbetet i teamet. I interprofessionella samarbeten företräder du omvårdnadsperspektivet.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med kandidatexamen. Meriterande om du tidigare arbetat med strokevård och/eller neurologiska sjukdomar eller akutsjukvård. Du som är nyutbildad sjuksköterska eller har kompetens inom annat område och vill prova specialistområdet neurologi, är också välkommen med din ansökan!

Vi förväntar oss att du har hög professionell drivkraft, samt att du är lösningsorienterad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du är yrkesstolt och lockas av professionella utmaningar, där du utvecklas genom gravidvis ökat ansvar. Vi värderar att du har en stark professionell integritet och ser det som naturligt att hålla dig vetenskapligt uppdaterad inom omvårdnad. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som i skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100%. Tjänsten avser endast natt men önskar du rotation så är detta möjligt. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande under annonseringsperioden.

Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet. Är du nyutexaminerad sjuksköterska får du gå yrkesintroduktionen ”kliniskt utvecklingsår” som en del i din introduktion. Detta ger fördjupade kunskaper och förutsättningar till en god start i din nya yrkesroll som sjuksköterska. Utbildningen utgör 20% av din arbetstid det första året, med bibehållen lön.

Som sjuksköterska inom slutenvården så erhåller du ett slutenvårdstillägg på 2000 kr per månad utöver din grundlön. Vid rotationstjänst tillkommer ett ytterligare tillägg på 2000 kr.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Ida Hall, 018–611 70 65, Ida.Hall@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Eveli Wallin, 018 –611 43 09, Eveli.Wallin@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.