Kvalitet- och patientsäkerhetssamordnare till verksamhetsområde kirurgi

Sista ansökningsdag 2023-04-02
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS362/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde kirurgi har drygt 350 anställda medarbetare och bedriver öppen och slutenvård av patienter med kirurgiska sjukdomar. Verksamheten är fördelad på åtta kirurgiska sektioner, fyra vårdavdelningar och fyra mottagningar. I vårt uppdrag ligger att ansvara för både länssjukvård och högspecialiserad vård av riks- och regionpatienter samt de från utlandet. Vi bedriver dessutom forskning, utbildning och utveckling.

Ditt uppdrag

Som kvalitets- och patientsäkerhetssamordnare kommer du att ha en viktig roll för verksamheten där du arbetar verksamhetsövergipande med kvalitet- och patientsäkerhetsfrågor inom kirurgi. Du är direkt underställd verksamhetschefen och bistår denne i vårdkvalitets- och patientsäkerhetsarbetet.

I rollen som kvalitets- och patientsäkerhetssamordnare kommer du att ha det övergripande samordningsansvaret för avvikelsehantering, interna händelseanalyser och utredning inför anmälan enligt lex Maria. Du kommer även vara involverad i kvalitetsmätningar och dokumentstyrning (PM/riktlinjer) där du kommer att vara en av redaktörerna i plattformen DocPlus. Du kommer ha ett nära samarbete med biträdande verksamhetschef och verksamhetens chefer i kvalitets och patientsäkerhetsfrågor. Här får du även möjlighet att påverka genom att leda projekt, komma med nya idéer för att utveckla verksamheten, implementera nya rutiner och arbetssätt men också att göra regelbundna uppföljningar.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med kunskap inom de områden som nämns ovan men framför allt har du ett stort intresse för patientsäkerhets- och kvalitetsfrågor. Meriterande är att du har en magisterexamen inom omvårdnad/vårdvetenskap. För att lyckas i rollen bör du ha goda erfarenheter av kvalitetsutvecklings- och projektarbete samt av ledning och uppföljning av projekt. Då arbetet sker i nära samarbete med våra sjuksköterskor, undersköterskor, läkare och ledningsansvariga ställer vi höga krav på samarbetsförmåga.

Din kompetens

Som person är du drivande, men du är också lyhörd för andra. Du känner dig trygg i ditt arbetssätt och har stort intresse för att utveckla och jobba med förbättring. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara den vi söker.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Lön och tillträde enligt överenskommelse och intervjuer sker fortlöpande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Bengt Isaksson, 018-611 26 25
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet, Anna Högvall nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.